logo F1online.sk

EisKing TOUR bude mať exkluzívneho hosťa: Do Bratislavy príde Lietajúci Fín Mika Häkkinen!

Mika Häkkinen
© Twitter/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala9. 11. 2023

Z Bratislavy sa na jeden deň stane formulové mesto! V posledný predvianočný víkend do nej zavítajú stovky, ba priam tisíce fanúšikov efjednotky na stretnutie s dvojnásobným šampiónom F1 Mikom Häkkinenom. Dátum 17. december 2023 si zaznačte v kalendári červenou, pretože nás čaká ďalšia šou EisKing TOUR.

EisKing TOUR má za sebou už desať akcií a do druhej desiatky sa zahryzne v naozaj veľkom štýle. Po tom, čo Števo Eisele a Pepa Král pritiahli na Slovensko Davida Coultharda, sa im totiž podarilo chytiť ešte väčšie meno Formuly 1.

Mika Häkkinena na FOS v Goodwoode (Twitter/McLaren)

Mika Häkkinen je velikán, ktorý si získal milióny fanúšikov po celom svete, na prelome milénií zvádzal neľútostné bitky s Michaelom Schumacherom a oslávil zisk dvoch majstrovských titulov. Onedlho odišiel na sabatikal a my dodnes čakáme na moment, kedy sa z neho vráti.

“Sme strašne šťastní, že sa nám po troch mesiacoch rokovaní podarilo dohodnúť Mikovu návštevu Slovenska,” hovorí Števo Eisele o tom, ako sa rodil príchod Miku Häkkinena. “Už v padoku na VC Singapuru sme si spolu s ním a jeho manažérom na znak dohody podali ruky, ale bolo treba ešte dotiahnuť množstvo detailov. Predsa len, je to dvojnásobný šampión, legenda a veštec v jednom.”

Pepa Král načrtol aj niečo z programu: Dočkáme sa napríklad odhalenia Mikových vešteckých schopností, keď ako jediný predpovedal oživenie papájových. “Už teraz vieme sľúbiť, že ako prvé sa Miku spýtame, odkiaľ, dopekla, vedel o tom zázračnom zlepšení McLarenu?! Ale, samozrejme, chystáme preňho a fanúšikov priamo v NTC aréne viaceré prekvapenia. On si rokmi udržuje taký ten typický šarm a zmysel pre humor, takže rozhodne to bude s ním na pódiu sranda.”

Do bratislavskej NTC arény sa na Miku Häkkinena bude môcť prísť pozrieť až 3000 formulových nadšencov, takže kapacita je v porovnaní s návštevou Davida Coultharda štvornásobná. Lietajúci Fín bol z tejto predstavy taký nadšený, že na Slovensko priletí len kvôli EisKing Tour a po podujatí zas letí späť.

Keď Števo Eisele prezradil Mikovi Häkkinenovi, čo naňho chystá, nevychádzal z údivu. “Asi trikrát sa ma jeho manažér pýtal, že či naozaj to má byť akcia pre 3000 ľudí?! Dokonca prizval do rozhovoru ešte jednu nemenovanú novinárku… Nechceli tomu veriť, lebo vraj na stretnutia v padoku chodí maximálne 50 ľudí.”

“Tak som mu ukázal naše videá z Ostravy a z Bratislavy s Davidom Coulthardom, tak azda nebude lietajúci Fín sklamaný. Navyše sám patrím do generácie, ktorá bola vychovaná práve na súbojoch Schumacher – Häkkinen, takže to bude, myslím, pre všetkých výnimočná udalosť,” dodal Števo.

EisKing od svojho vzniku prešiel už poriadne dlhú cestu a toto bude ďalší veľký skok dopredu. “Stále je to tak trochu na neuverenie,” pripustil Pepa. “Pred piatimi rokmi sme si začali len tak nahrávať formulové videá na YouTube. Na našej prvej TOUR, ak sa to dá tak nazvať, sme sami rozkladali 120 stoličiek a rozdávali šatňové lístky ako tombolu. Sme nadšení a vďační za celú komunitu a veríme, že práve návšteva Miku Häkkinena bude takou malou veľkou odmenou pre všetkých.”

Predpredaj vstupeniek štartuje budúcu sobotu 18. novembra 2023, ale pozor! Prvé dva dni je predaj vstupeniek vyhradený iba pre členov – PILOTOV EisKing TEAM, ktorí tak majú predkupné právo na najlepšie miesta. K dispozícii bude aj VIP Gold s možnosťou spoločného stretnutia a fotky s Mikom Häkkinenom.

Voľný predaj vstupeniek pre všetkých záujemcov bude spustený 20. novembra 2023.

Viac detailov už čoskoro na webe team.eisking.tv.