logo F1online.sk

Pérez na margo Red Bullu: Som si istý, že o mne vedia

Sergio Pérez
© Racing Point
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 10. 2020

Tieto otázky sa pravdepodobne budú opakovať každý súťažný víkend. Mexický pilot Sergio Pérez nemá po tom, čo s ním Racing Point ukončil spoluprácu, miesto v kokpite pre sezónu 2021. Má však kvality a podporu na to, aby mohol pokračovať v kariére vo Formule 1.

Otázkou však je, v ktorom tíme? Haas bol z pochopiteľných dôvodov hlavným kandidátom, no v posledných týždňoch sa stále viac a viac otvára i možnosť prestupu do Red Bullu. Čo sa na prvý pohľad zdalo ako sci-fi nemusí byť úplným novinárskym výmyslom. Prispel k tomu i Christian Horner, ktorý povedal, že si je vedomý alternatívnych možností ako Pérez či Nico Hülkenberg.

Red Bull navyše opúšťa Honda, čo privrelo dvere do F1 Jukimu Cunodovi. Mohlo by sa stať, že sa Alex Albon vráti do tímu AlphaTauri, kde nahradí Daniila Kvjata a miesto po boku Maxa Verstappena zaujme práve Pérez?

„Som si istý, že o mne vedia. Teraz to je o tom, nechať všetky dvere otvorené a byť trpezlivý,“ povedal Mexičan na margo tejto možnosti. „Neponáhľam sa, tak poďme počkať, čo prinesú nasledujúce týždne.“

„V tejto súvislosti toho naozaj nemám veľa, čo by som mohol dodať. Momentálne sa naplno koncentrujem na sezónu s mojim súčasným tímom. Myslím, že sa nám podaril celkom slušný progres a moja sezóna sa vracia späť do tých správnych koľají. Chcem hlavne víkend čo víkend podávať dobré výkony.“

„Sme veľmi blízko tretiemu miestu v pohári konštruktérov, ktoré je teraz hlavným cieľom. O budúcnosti sa raz rozhodne, ak mám byť úprimný, nemáme toho veľa, čo by sme k tomu mohli povedať,“ dodal Checo.

Napriek tomu, že Mexičan kvôli koronavírusu vynechal dve podujatia, dokázal sa v šampionáte dotiahnuť na tímového kolegu Lanca Strolla už len na rozdiel jediného bodu. Kanaďan si však vybral dávku smoly, z desiatich pretekov tri nedokončil.