logo F1online.sk

Haug by nezaváhal a Schumachera bral do F1, nie však kvôli menu

Mick Schumacher
© Twitter/Ferrari Driver Academy
Milan Kubala
Milan Kubala8. 10. 2020

Mick Schumacher má najlepšie karty na to, aby sa budúci rok stal pretekárom Formuly 1, myslí si Norbert Haug, bývalý prezident Mercedesu-Benz. Nejde však len o jeho slávne meno, Haug by ho vo Formule 1 hneď privítal aj len kvôli jeho výkonom v šampionáte F2.

Kým britské médiá vrátane Autosportu či The Race sa zhodujú na tom, že Kimi Räikkönen má už jasno v tom, čo bude robiť budúci rok — pretekať v Alfe Romeo —, miesto jeho kolegu má byť ešte stále voľné. Rozhodnúť by sa malo medzi Mickom Schumacherom a Antoniom Giovinazzim. Iba podľa španielskych médií je už táto otázka zodpovedaná, podľa nich sa v piatok dočkáme zo strany Alfy Romeo potvrdenia príchodu mladého Nemca.

Či sa tieto predpovede naplnia alebo nie, teraz nevieme, no vieme niečo iné: v prvom piatkovom tréningu uvidíme v monoposte Alfa Romeo C39 Micka Schumachera. Bude to preňho debutové predstavenie v monoposte najvyššej motoristickej triedy.

“Veľmi sa teším, celý pretekársky svet sa veľmi teší. Mať meno Schumacher späť vo Formule 1 je po takej dlhej prestávke niečo mimoriadne,” hovorí Norbert Haug pre RTL. “Keby som mal vo Formule 1 nejaké slovo, túto príležitosť by som si nenechal ujsť.”

Nie však len kvôli jeho menu: “Pre mňa je nevyhnutné, aby Mick dostal miesto a aby sa tak nestalo kvôli tomu, že tam bude dosadený, ale preto, že si to zaslúži. Podľa mňa je veľmi, veľmi dôležité, aby ho nepovýšili len kvôli jeho menu, ale kvôli tomu, že vo Formule 3 a Formule 2 podával dobré výkony.”

Ostrieľaný biznismen vníma mladého Schumachera ako “perfektného pretekára”, keďže “dlho neuhýba a svojho súpera dáva do laty. Len zriedkakedy dôjde ku kontaktu. On odpovedá na trati a tiež uprednostňuje, keď to môže spraviť.”

Lewis Hamilton čoskoro vyrovná dva najväčšie rekordy Michaela Schumacher a už je len otázkou času, kedy ich aj prekoná. Mick Schumacher sa pred pár dňami nechal počuť, že dopísanie mena Schumacher k týmto rekordom považuje za jeden z jeho kariérnych cieľov.

“Zatiaľ je priskoro hovoriť o nejakom titule. Ale ak by som mal dnes niečo povedať, povedal by som, že vo Formule 1 môže mať so správnym tímom a technikou skvelú kariéru,” dodal Haug.

Súvisiace články