logo F1online.skF1online.sk

Mocenské boje v Red Bulle? Nezmysly, hovorí Verstappen

Max Verstappen a Christian Horner
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 10. 2023

Red Bull vyhral v tejto sezóne takmer všetko – vlastne až na Veľkú cenu Singapuru úplne všetko. Iste, aj tento celok má problémy, najmä formu a výsledky Sergia Péreza, ale keď sa tímu tak skvele darí, neočakávate vnútorné rozbroje. Presne to však niektoré médiá avizovali v ostatných dňoch, čo samotní činovníci Red Bullu rozhodne popreli.

Žeby sa rok po smrti Dietricha Mateschitza začala v spoločnosti „hra o tróny“? Podľa avizovaných správ sa Christianovi Hornerovi nepáči vplyv a rozhodnutia Helmuta Marka, ale treba povedať, že títo dvaja to už spolu ťahajú takmer dve desaťročia, takže prečo by malo k problémom prísť počas najúspešnejšej sezóny v histórii tímu?

„Bez Helmuta by som dnes nesedel tam, kde sedím,“ prehlásil Christian Horner v rozhovore pre britský Mirror. „Podobne ako mladým jazdcom, aj mne dal príležitosť. Vždy sme mali veľmi pevný a úprimný vzťah. Samozrejme, nie vždy spolu súhlasíme, ale to podľa mňa patrí k zdravému vzťahu.“

„O všetkom sa pravidelne rozprávame. Pre Helmuta je to dnes odlišné ako za života jeho priateľa a kolegu Dietricha Mateschitza, ale stále má v tíme pevné miesto a neexistujú žiadne túžby alebo úmysly to zmeniť smerom do budúcna. Ak bude chcieť pokračovať – a na osemdesiatnika je stále veľmi vitálny – nevidím dôvod čokoľvek meniť v spôsobe našej práce,“ uisťuje šéf Red Bullu.

„Úlohy sa vyvíjajú a biznis sa od nášho vstupu do tohto športu veľmi zmenil. Z prevádzkového hľadiska riadim tento tím na dennej báze. Pri každom významnom rozhodnutí sa, samozrejme, radíme, či už ide o jazdcov alebo strategické smerovanie. Naša spolupráca funguje už mnoho rokov a každý má svoju úlohu a funkciu,“ povedal Horner.

Veľmi podobne sa na túto tému vyjadril aj Max Verstappen, ktorý si v tomto roku už akosi zvykol víkend čo víkend vyvracať najrôznejšie špekulácie. Jeden pri sledovaní jeho komunikácie nadobúda dojem, že sa postupne učí odpovedať stále efektívnejšie, tzn. za použitia menšieho počtu slov, ale stále celkom jednoznačne.

„Videl som tie reči a pri pohľade zvonku mi to pripadá, že ľudia sa len snažia prísť s nejakými nezmyslami. Nálada v tíme je veľmi dobrá,“ prehlásil Verstappen pred novinármi v Austine.

„Každý presne pozná svoju rolu. Samozrejme, vlani to bolo po odchode Dietricha veľmi smutné obdobie, ale snažili sme sa zachovať jeho dedičstvo a pokračovať na ceste vpred. Každý člen nášho súčasného tímu zohral veľmi dôležitú úlohu pri našom úspechu. Smerom do budúcnosti sa preto nechystajú žiadne zmeny. Tým je povedané všetko,“ odkázal Verstappen.

Súvisiace články

Diskusia