logo F1online.sk

Norris, Leclerc či Russell? Kdeže! Verstappena môže vyzvať iba Piastri, myslí si Jordan

Max Verstappen a Oscar Piastri
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár12. 10. 2023

Zatiaľ čo Max Verstappen je podľa mnohých expertov už na vrchole svojich schopností, Oscar Piastri, povedzme, ešte len „pučí“. Čoskoro by však mohol podľa Eddieho Jordana naplno rozkvitnúť a byť vraj pre čerstvo trojnásobného majstra sveta jediným relevantným súperom.

Veľkú cenu Kataru ovládol bez väčších problémov Max Verstappen, sobotňajší šprint zas Oscar Piastri. Holanďan s Austrálčanom nekraľovali víkendu iba po rýchlostnej stránke, ale rovnako tak patrili k jazdcom štartového poľa, ktorí sa s mimoriadne náročnými podmienkami panujúcimi na trati vysporiadali v rámci možností čo najlepšie.

Táto všestrannosť oboch jazdcov je podľa Jordana predzvesťou toho, že to budú práve oni dvaja, ktorí budú v budúcnosti zvádzať súboje o víťazstvá v šampionátoch.

„McLaren a Oscar Piastri sú momentálne jednoducho skvelí,“ rozhovoril sa pre TalkSPORT Eddie Jordan. „Je jediným pretekárom, o ktorom si myslím, že sa v nasledujúcich rokov vyvinie to takej miery, že sa dokáže vyrovnať [Maxovi] Verstappenovi.“

„Dúfam, že tomu tak aj bude. Bolo totiž ohromujúce vidieť, ako tento mladý chlapec, nováčik roka, vyhral sobotňajšie šprintové preteky a včera [v nedeľu, pozn. red.] skončil [v pretekoch] na druhom mieste.“

„Musím sa priznať, že prechovávam k tomuto chlapcovi obrovský rešpekt a nazdávam sa, že má pred sebou obrovskú budúcnosť. Uvidíme, čo sa z neho vykľuje,“ dodal 75-ročný Ír.

Aby sa však Oscar Piastri [zrejme v ďalekej budúcnosti] vyrovnal Maxovi Verstappenovi, bude sa spočiatku musieť vysporiadať s tímovým kolegom Landom Norrisom, na ktorého stále čo-to stráca. Austrálčan už Brita v aktuálnom ročníku v internom súboji zrejme nezdolá. Podarí sa mu to v tom nadchádzajúcom ? Podeľte sa s nami o svoj názor v komentároch.  

Súvisiace články