logo F1online.sk

Pérez o novej zmluve: Dosiahli sme progres

Sergio Pérez
© Racing Point
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 10. 2020

Aktuálne asi najatraktívnejšie meno na jazdeckom trhu. Sergio Pérez napriek skvelému životopisu a štedrej podpore nemá zaručenú budúcnosť vo Formule 1. Po tom, čo mu v Racing Pointe zamávali, musel pred niekoľkými týždňami začať rokovania s konkurenčnými tímami prakticky od nuly.

Svojim čoskoro bývalým šéfom zároveň vytkol nedostatok transparentnosti. Nik mu vraj nedal najavo, že z tímu môže odísť a mal by pracovať na „pláne B“. Po oznámení jeho konca v Racing Pointe, musel začať vyjednávania s ostatnými tímami prakticky od nuly. Za ten čas však rokovania slušne pokročili.

Na otázku, ako sú na tom diskusie o budúcej zmluve s novým tímom, Pérez odpovedal: „Ktovie, ešte nič podpísané nie je.“

„Určite sa nám však podarilo dosiahnuť nejaký progres. Uvidíme v najbližších týždňoch. Ako som už povedal predtým, v tejto fáze sa nikto neponáhľa, ani tímy, ani ja. Ešte si počkajme, stále máme pred sebou dlhú cestu,“ povedal Pérez.

Najčastejšie je Checo spájaný s tímom Haas. Možnosťou je i Alfa Romeo, no tam sa čaká na rozhodnutie Kimiho Räikkönena, ktorý je pre stajňu z Hinwilu voľbou číslo jedna. Druhá sedačka v tíme je nachystaná pre juniora Ferrari. V Haase majú voľné obe miesta a podľa šéfa tímu, Günthera Steinera, zoznam asi desiatich potenciálnych kandidátov. Pérez pritom podľa slov temperamentného Tirolčana nie je automatická voľba.

Záujem o Mexičana prejavil i McLaren, jeho šéf Zak Brown ponúkol Sergiovi miesto v šampionáte IndyCar.