logo F1online.sk

Palmer sa oprel do Bottasa: Kritici určite nestíchnu

Valtteri Bottas
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 9. 2020

Valtteri Bottas získal v Rusku svoje druhé víťazstvo v sezóne. Vďačiť za to však môže v prvom rade komisárom, než svojim vlastným výkonom. Kvalifikáciu skazil, v pretekoch mu zas pomohli vonkajšie vplyvy. To ale Fínovi na radosti neubralo a neodpustil si ani vulgárnu poznámku smerom k svojim kritikom.

Medzi nich sa zaradil aj bývalý pilot, dnes komentátor Jolyon Palmer. Ten nechápe, z čoho má Bottas vlastne takú radosť. Ak si myslí, že svojim kritikom zavrel ústa, tak je na omyle.

„Kritici po týchto pretekoch určite nestíchnu. Nezabúdajme, že v kvalifikácii stratil na tímového kolegu vyše šesť desatín, a to mal dva pokusy. Takýto výkon nikoho neumlčí,“ myslí si Palmer.

„V kvalifikácii ho porazil aj Max Verstappen. Áno vyhral, mal dobrý štart a udával tempo, no už od úvodu nemusel robiť nič. Porazil len Verstappena v slabšom Red Bulle, čo je síce fajn, no nepotreboval zviesť priamy súboj s Hamiltonom.“

„Bottas neustále hovorí o majstrovskom boji, ale často vidíme, že to ani boj vlastne nie je. Celé je to skôr o dúfaní, že uvidíme nejaký majstrovský boj, ako v časoch Nica Rosberga,“ dodal Palmer.

V pretekoch dokázal Bottas predbehnúť len Maxa Verstappena, aj to za pomoci slipstreamu od „pole sittera“ Hamiltona. Inak v záberoch kamier takmer vôbec nebol. Ani to mu však nezabránilo, aby po pretekoch od pľúc vynadal všetkým svojim kritikom. To na mnohých zapôsobilo skôr humorne, keďže podľa ich mienky Valtteri v pretekoch nič svetoborné nepredviedol, stačilo neurobiť chybu.

„Tá jeho hláška sa mi predtým v Austrálii páčila. Bol som jedným z jeho kritikov, ale kto ním po sezóne 2018 nebol? Minulý rok v Austrálii to zvrátil vo svoj prospech a zvíťazil. Hovoril som, že to od neho bola brilantná reakcia,“ hovorí Palmer.

„V tomto roku nám však na trati neukázal žiadny skutočný súboj. V nedeľu zviedol ‚nechtiac‘ súboj v druhej zákrute. Tá vysielačka po pretekoch bola za hranou,“ dodal.

Súvisiace články