logo F1online.sk

Sirotkin sa usiluje o návrat: S Williamsom mám stále dobrý vzťah

Sergej Sirotkin
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 5. 2020

Ruský pilot Sergej Sirotkin by sa rád vrátil do súťažného kokpitu vo Formule 1. Rodák z Moskvy absolvoval v roku 2018 jednu sezónu vo farbách výkonnostne poddimenzovaného Williamsu. O rok neskôr ho nahradil Robert Kubica a Sirotkin odvtedy pôsobí ako rezervný a testovací pilot.

Svojou túžbou po návrate sa však nijako netají. Stále je držiteľom superlicencie, ktorá mu umožní okamžite naskočiť do auta. Potrebuje už len nájsť záujemcu. A zdá sa, že v hre by mohol byť návrat do tímu z Grove.

„Otázku návratu riešime, a to veľmi intenzívne. Máme nejaké príležitosti a vyvíjame v tomto smere veľké úsilie,“ povedal Sirotkin vo štvrtok v živom rozhovore na Instagrame.

„Chcem sa vrátiť, bez ohľadu na to, aké rýchle auto bude mať daný tím, bavíme sa tu predsa o Formule 1, toto sú tie najrýchlejšie autá všetkých čias,“ vyhlásil ruský pilot nadšene. „Za posledný rok a pol som sa zúčastnil viacerých automobilových sérií, ale zakaždým vás napadne, že Formula 1 je kráľovnou motoršportu a žiadny iný šampionát ju v blízkej budúcnosti z trónu vytlačí.“

„Mám stále veľmi dobrý vzťah s Williamsom. Chápem, že s ich autom je v podstate nemožné bojovať o víťazstvá, ale veľmi rád by som sa vrátil, preto zvažujem aj spoluprácu aj s týmto tímom. Nebudem tajiť, že by som to bral,“ uzavrel Sirotkin.

Pre ruského pilota určite existujú alternatívy, ktoré mu návrat do Grove umožnia. O Georgea Russella bude po tejto sezóne určite veľký záujem a hovorí sa aj o jeho spojení s Mercedesom. Vo Williamse by sa tak uvoľnilo jedno miesto. Záujem oň by ešte mohli mať napríklad juniorskí jazdci Jack Aitken alebo Dan Ticktum.

Súvisiace články