logo F1online.sk

Sainz: Rokovali sme bez toho, aby sme sa vôbec videli

Carlos Sainz
© Carlos Sainz/Twitter
Ladislav Király
Ladislav Király21. 5. 2020

Carlos Sainz má za sebou neuveriteľné obdobie. Najskôr marcovú cestu do Austrálie, odrieknutie podujatia, negatívny test na COVID-19, návrat domov, karanténne opatrenia a rovnako aj nečakané rokovania s Ferrari, ktoré mu vyniesli veľký prestup.

Španielsky mladík v Scuderii od budúceho roku nahradí štvornásobného majstra sveta Sebastiana Vettela a bude novým kolegom Charlesa Leclerca. Sám tomu ani nechce veriť.

„Bol to veľmi nezvyčajný a čudný týždeň,“ povedal Carlos Sainz v rozhovore pre Sky Italia. „Rokovali sme bez toho, aby sme sa vôbec videli… a to je samo o sebe čudné. Ja som bol doma so svojím otcom a v neprestajnom kontakte so svojím agentom. Napokon nám to vyšlo celkom dobre.“

Madridčan sa vzápätí poďakoval McLarenu, ktorý mu vyšiel v ústrety a umožnil mu prestúpiť. Tímu sa za to chce poriadne odplatiť a v priebehu blížiaceho sa ročníka na to bude mať dostatok príležitostí.

„McLarenu a celému tímu sa musím poďakovať za to, čo pre mňa spravili. Veľmi sa teším na to, ako sa im poďakujem osobne. Chcem sa vrátiť do Wokingu a opäť začať pracovať. Myslel som si, že po oznámení môjho prestupu bude niekto nahnevaný, ale nie, nebol. Namiesto toho som dostal množstvo správ, ktorými mi vyjadrovali sympatie a obdiv.“

„Chcem sa im za všetko odplatiť. Viem, že tu v Španielsku už každý myslí na rok 2021 a na to, ako ma uvidia s Ferrari bojovať o pódiá a víťazstvá. Ja však chcem Ferrari ešte na chvíľu odložiť do zásuvky a myslieť len na McLaren,“ zdôraznil Carlos Sainz.