logo F1online.sk

Hamilton, Grosjean, Magnussen a Latifi vyviazli bez trestu

Soči, Rusko
© Pirelli Motorsport
Milan Kubala
Milan Kubala26. 9. 2020

Komisári už počas kvalifikácie vydali predvolania určené štvorici pilotov za porušenie pokynov, ktoré pred víkendom vydalo riaditeľstvo pretekov. Napokon však boli mená všetkých štyroch očistené.

Všetci štyria piloti — Lewis Hamilton, Romain Grosjean, Kevin Magnussen a Nicholas Latifi — boli vyšetrovaní za to, že v druhej zákrute vyšli až na prvý oranžový obrubník a na trať sa nevrátili po ľavej strane vyznačenou cestou.

Keď sa Hamiltona spýtali na to, či mu robí prebiehajúce vyšetrovanie starosti, odvetil: “Nemám ani poňatia, za čo to je. Ale vždy sa dá niečo nájsť, všakže?”

Po vypočutí všetkých štyroch jazdcov, zástupcov tímov a prezretí opakovaných záberov komisári skonštatovali, že všetci štyria si uvedomujú, že v prípade rovnakého priestupku by v pretekoch prišiel trest, no keďže v kvalifikácii nezískali žiadnu výhodu, rozhodli sa netrestať, čo je v súlade s rozhodnutiami vydanými v Španielsku 2018 a Kanade 2019, uvádza sa vo verdikte.

Komisári zároveň štartovému poľu pripomínajú, že porušenie tohto pravidla v pretekoch môže mať vážnejšie dopady, konkrétne hovoria o udelení päťsekundového trestu.

Súvisiace články