logo F1online.sk

Mám čo robiť, hlási Hamilton po piatku

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala25. 9. 2020

Ako už v prípade Lewisa Hamiltona začína byť zvykom, ani piatok v Soči nebol z jeho pohľadu ideálny. Valtteri Bottas bol z dvojice jasne rýchlejší, no Brit je odhodlaný to takto nenechať. V noci z piatka na sobotu chce zabrať a zvrátiť nepriaznivý vývoj rovnako, ako sa mu to podarilo pred dvoma týždňami v Toskánsku.

V prvom tréningu sa Hamiltonovi po chybách ušlo len predposledné miesto. V druhom tréningu už zajazdil hodnotnejšie časy. Na piatkového lídra Valtteriho Bottasa mu chýbalo 0,267 sekundy. Siahajúc na vyrovnanie rekordu Michaela Schumachera v počte víťazstiev uznáva, že noc bude dlhá.

“Dnes som nemal pocit, že by som bol zrovna najrýchlejší,” hodnotil piatok v Soči Lewis Hamilton. “Nezačal som veľmi dobre a prvý tréning bol dosť nanič. V prvej zákrute som na mäkkej zmesi prebrzdil. Potom som vyšiel na tvrdých pneumatikách a úplne ich zničil. Prvý tréning šiel do koša.”

“V druhom tréningu to bolo lepšie, trochu strácam v prvom a druhom sektore, ale ten posledný bol fajn. Zatiaľ som to nedokázal dať dokopy, ale pracujem na tom,” pokračoval šesťnásobný majster sveta. “Je tu pár vecí z jazdeckého uhla pohľadu a tiež po stránke nastavení, v ktorých sa budem musieť zlepšiť.”

“Ak sa v prvom tréningu nevyberiete správnym smerom, v tom druhom začnete strácať. V každom prípade auto podávalo veľmi dobré výkony. Ja budem mať v noci čo robiť, ale to nie je nič nové,” nechal sa počuť Hamilton.

Na základe piatkových časov môžeme predpokladať, že ani tento víkend nebude mať Mercedes s konkurenciou žiadne vážne problémy. V druhom tréningu sa mu najviac priblížil Daniel Ricciardo na Renaulte, no jeho strata bola viac ako jednosekundová.

Hamilton tvrdí, že ho to zaskočilo. “Áno, pretože ani my sme sa na trati necítili veľmi dobre. Máme slabú priľnavosť, veľa sa šmýkame. Je teda pre mňa prekvapením vidieť takýto odstup. Pre tých za nami to musí byť ešte horšie. Trať sa však zlepší a zajtra to bude možno tesnejšie.”

Dostihne Lewis Hamilton svojho kolegu? Valtteri Bottas urobí všetko preto, aby sa tak nestalo. V piatok podvečer vyhlásil, že ešte má priestor na zlepšenie. Či bude dostatočne veľký, to uvidíme v sobotu.

“Najazdili sme toho dosť, no aj napriek tomu som v mojom najrýchlejšom kole nezajazdil všetky sektory úplne správne. Je tu ešte nejaká rezerva,” avizuje Bottas. “Dnes boli podmienky dosť náročné, preto sme videli, že sa ľudia dopúšťali toľkých chýb.”

“Hlavne počas jázd s malým množstvom paliva to vyzeralo tak, že som sa trápil so zadnou časťou. Musíme sa na to pozrieť. Štýl jazdy mi pripomínal viac rely ako Formulu 1. Nie som veľmi presvedčený o tom, že to bol najrýchlejší spôsob, ako zajazdiť kolo!”

“Ako som už predtým povedal, na stole je ešte nejaký čas k dobru a tiež niečo po stránke nastavení. V prvom a druhom sektore som sa cítil naozaj dobre, ale v tom treťom bolo auto trochu nervózne. Ak sa nám to podarí trafiť, určite ešte nejaký čas nájdeme,” zamyslel sa 31-ročný Fín.

Súvisiace články