logo F1online.sk

Netflix bude v Soči filmovať Mercedes, naposledy to nedopadlo dobre

Valtteri Bottas
© Mercedes
Ladislav Király
Ladislav Király23. 9. 2020

Spoločnosť Netflix potvrdila, že počas ruského súťažného víkendu bude jej štáb prítomný v garáži a priestoroch Mercedesu. V Soči pôjde kompetentným o to, aby zachytili útok Lewisa Hamiltona na 91. víťazstvo, ktorým môže vyrovnať legendárneho Michaela Schumachera.

Hamilton v športe dominuje už niekoľko rokov a od sezóny 2014 nezískal len jeden jediný titul, ktorý mu veľmi tesne vyfúkol Nico Rosberg (2016). V Soči sa mu navyše darí, pretože na okruhu vyhral štyri zo šiestich podujatí a darí sa mu aj v aktuálnom roku, pretože má na konte už šesť triumfov. Jeho konkurenti pritom vyhrali nanajvýš raz.

V minulom roku však Mercedesu takáto spolupráca so štábom z „Box to Box Films“ príliš nevyšla a práve v jedinom prípade, keď sa takéto filmovanie konalo, tím totálne zlyhal. Stalo sa tak na Veľkej cene Nemecka, z ktorej si pamätáme hlavne zbabranú zastávku v boxoch.

Mercedes si v Hockenheime pripomínal svoje 125 výročie a všetci členovia tímu boli pri tejto príležitosti špeciálne – historicky – oblečení. Tím však z okruhu odišiel len so ziskom dvoch majstrovských bodov.

“Veľká cena Ruska bude podujatím, keď nás bude Netflix sledovať v rámci prípravy tretej sezóny Drive to Survive,” potvrdil Toto Wolff. “V minulom roku nás pozorovali v Hockenheime, kde sme oslavovali svoje domáce preteky a 125 rokov v motoršporte – a boli to naše najhoršie preteky sezóny.”

“Zabezpečilo to veľmi zábavnú epizódu, ale dúfame, že tentoraz im ponúkneme skvelý obsah a skvelé preteky,” dodal Wolff.