logo F1online.sk

Sainza trochu hnevá, že hoci toho Pérez toľko obetoval, musí odísť

Sergio Pérez
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala19. 9. 2020

Racing Point sa rozhodol jasne. Prvou voľbou tímu Lawrenca Strolla bol už dávno Lance Stroll, nuž a v prípade tej druhej sa snažil dohodnúť so Sebastianom Vettelom. Carlosovi Sainzovi je ľúto, že Racing Point zrazu zabudol na to, aké dobré výkony Pérez v Racing Pointe a Force Indii podával a že im v ťažkých časoch pomohol.

“Checov prípad ukazuje, že vo Formule 1 nejde len o vaše výkony. Súdiac čisto podľa výkonu nevidím žiaden dôvod, prečo by mal odísť z Racing Pointu alebo prečo by ho nechceli,” hovorí Carlos Sainz, ktorého slová cituje motorsport.com. “Ale vo Formule 1 vládnu aj iné záujmy. Ide aj o veci, ktoré sú popri výkone takisto dôležité.”

Vzápätí španielsky pretekár podčiarkol, že Pérez odchádza práve v momente, keď sa mu jeho snaha mala začať vyplácať: “Za mňa je škoda, že Checo odíde, pretože tomu tímu dlhé roky veril, prakticky ich zachránil pred krachom a teraz mu konečne ponúkajú auto, ktoré je dobré. Zrazu je ale v tíme, ktorý ho nechce. Je to škoda.”

“Trochu ma to hnevá, pretože mám s ním dobrý vzťah a ako jazdca ho rešpektujem. Ale je to pripomienka toho, aký je tento šport — vráti vám toho veľmi málo. Rozhodli sme sa však v ňom pretekať, takže to musíme akceptovať,” pokračuje rodák z Madridu, ktorý o rok presedlá na monoposty Ferrari.

Pérez a jeho silní sponzori sú už určite v hľadáčiku nejedného tímu, no na spečatenie prestupu si ešte Pérez bude musieť počkať. Carlos Sainz mu v tomto boji bude držať palce.

“Dúfam, že získa sedačku, ktorá ho bude motivovať, ktorá sa mu bude páčiť a ktorá bude v roku 2022 dobrá,” dodáva Sainz. “Aj ja som zažil chvíle neistoty, ktoré mali politický charakter a nemali nič s výkonmi na trati. Je to tá menej súťažná časť športu, ktorú športovec nemá pod svojou kontrolou. Nik nemá rád, keď sa ocitne v takej situácii.”