logo F1online.sk

Palmer: Bottas na Hamiltona nemá, len veľa reční

Lewis Hamilton pred Valtterim Bottasom, po reštarte VC Toskánska 2020
© Pirelli Motorsport
Milan Kubala
Milan Kubala15. 9. 2020

Má Valtteri Bottas na to, aby vyzval v súboji o majstrovský titul Lewisa Hamiltona? Jolyon Palmer tvrdí, že nie. Na jednej strane je vo vysielačke veľmi rázny, ale keď nastane moment, aby to potvrdil aj na trati, tak Fín rýchlo skrotne, myslí si 29-ročný Brit.

Valtteri Bottas vyštartoval do Veľkej ceny Belgicka ideálne, prakticky hneď sa dostal cez Lewisa Hamiltona a zdalo sa, že možno si konečne pôjde po víťazstvo. Hamilton ho ale opäť vyškolil a svoj náskok v šampionáte zveľadil o ďalších osem bodov.

“Bottas len nerád robí Hamiltonovi problémy,” vyslovil sa Jolyon Palmer v podcaste BBC 5, podľa ktorého sa Bottasova agresivita končí po rozhovoroch s jeho inžinierom. Ukázal to v Belgicku a tiež v Toskánsku. “Vo vysielačke toho veľa narozpráva. Naozaj reční veľmi veľa.”

“Povedal — chcem, aby ste mi dali inú zmes pneumatík ako Lewisovi — a ešte predtým v Spa sa nechal počuť, že — prečo ste mi nedali možnosť predbehnutia? O tomto ste na brífingu nehovorili,” pripomína bývalý pilot Renaultu. V Belgicku si nakoniec Bottas nemal z čoho vyberať, pneumatiky si zničil skôr ako Hamilton, a tak zamieril do boxov ako prvý.

“Veľa rozpráva, ale v pretekoch nakoniec z jeho strany nevidíte boj. Vedie dobrú partiu v rozprávaní, je to rýchly jazdec a na Lewisa v sobotu poriadne tlačí, no v nedeľu nie. Pre Hamiltona to vyzerá byť príliš ľahké.”

Valtteri Bottas po pretekoch hovoril aj o tom, že mal trochu smolu. Palmer však pripomína, že aj napriek tomu, že sa mu jedno jeho prianie v nedeľu splnilo, s ním nedokázal vôbec nič urobiť. Na reštarte to pokazil.

“Na konci jeho druhého stintu povedal — bolo by super, keby teraz prišiel safety car. Tri kolá neskôr, bum, safety car! Ako pre teba,” pokračuje komentátor BBC. “Mohol vyčkať do toho 46. kola a potom povedať, že teraz by bolo super, keby mal trochu šťastia. No a keď sa to stane, tak s tým nevie nič spraviť.”

“V Bottasovom prípade to nie je o šťastí, sú to schopnosti. V kvalifikácii je za Hamiltonom len tesne, ale vďaka svojim schopnostiam je Hamilton vpredu. Väčšia časť z tých schopností ho dostáva na prvé miesto v pretekoch,” doplnil.

Súvisiace články