logo F1online.sk

Wolff reaguje na “vykonštruované správy”, že Mercedes predáva svoj tím

Lewis Hamilton, Toto Wolff, Andy Cowell
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala13. 9. 2020

Mercedes sa s Formulou 1 nelúči. Vyhlásil to Toto Wolff po slovách Eddieho Jordana, podľa ktorého má petrochemický gigant Ineos a najväčšia britská súkromná firma záujem prevziať najúspešnejší tím uplynulej dekády v kráľovnej motoršportu.

Podľa Eddieho Jordana je Ineos “veľmi blízko” k podpisu predaja 70-percentného podielu Mercedesu za 750 miliónov eur, ktorý by tak mal aj zmeniť meno. Zvyšných 30 percent by si mal nechať Mercedes.

Momentálne je však Toto Wolff 30-percentným majiteľom Mercedesu a s desaťpercentným podielom, ktorý patril Nikimu Laudovi, Mercedes stále nijako nenaložil. Šéf bývalého rovnomenného tímu F1 má aj na toto odpoveď: Toto Wolff vraj už nebude na čele tímu so zázemím vo Veľkej Británii.

“Ľudia si tu vyberajú hrozienka a okolo toho si vykonštruujú nejakú správu,” okomentoval Jordanove slová Toto Wolff, keď sa ho na ne spýtali reportéri v Mugelle. “Daimler nemá žiaden zámer vzdať sa tímu a Ineos nemá žiaden záujem odkúpiť väčšinový podiel v stajni.”

“Ja nemám žiaden dôvod vzdať sa svojho podielu. Veľa z tých vecí je teda vymyslených. Budúcnosť tohto tímu je priezračne jasná. Volá sa Mercedes AMG Petronas F1 team a nič sa na tom nebude meniť,” rázne odkázal rodák z Viedne.

Súvisiace články