logo F1online.sk

Verstappen spôsobuje Red Bullu komplikácie. Tím musí zakúpiť novú vitrínu

Christian Horner, Max Verstappen, Helmut Marko po VC Talianska 2023
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala4. 9. 2023

Takéto dlhé obdobie totálnej dominancie sa v histórii Formuly 1 objavilo len zopárkrát. Max Verstappen vyhráva jednu veľkú cenu za druhou a továreň v Milton Keynes doslova zaplavuje víťaznými trofejami. Christian Horner prezradil, že stajni tým neustále pridáva robotu.

Červení býci si po každom triumfe Maxa Verstappena domov odnesú dve trofeje. Jednu za Holanďanovo prvé miesto, druhú za víťazstvo medzi konštruktérmi. V Monze pribudla dokonca aj Pérezova trofej, a tak vitríny v továrni sú preplnené. Lando Norris sa im s týmto problémom pokúsil pomôcť, keď na pódiách v Silverstone a na Hungaroringu pozhadzoval Verstappenove trofeje, ale na rodáka z Hasseltu je prikrátky.

Keďže Christian Horner odmieta nakúpiť vitríny “do zásoby”, Red Bull musí vždy vyčkať, kým sa tá najnovšia zaplní do posledného miesta. V aktuálnej sezóne už raz takýto nákup musel prebehnúť.

Teraz to tím pod vedením Christiana Hornera čaká zas. “Áno, ale je to príjemný problém!” zvolal so spokojným výrazom v tvári. “Som poverčivý a nemám rád prázdne vitríny. Už sme objednali novú vitrínu, ale aj tú sme už stihli zaplniť. Budeme to riešiť na konci sezóny.”

Samozrejme, najväčšiu zásluhu má na tom Max Verstappen, keďže táto sezóna Sergiovi Pérezovi veľmi nevychádza. Nie všetci však považujú víťazstvá obhajcu titulu za hodnotné.

Podľa Hornera by nikto nemal ukrajovať z Verstappenových zásluh. “Max láme rekordy a jazdí na neuveriteľnej úrovni. Nemyslím si, že sa na svete nájde niekto, kto by Maxa Verstappena v tomto aute porazil. To je isté.”

“Treba uznať a zatlieskať tomu, čo Max momentálne predvádza. Dosiahnuť niečo také je veľmi výnimočné. Nijako by sme nemali tento fakt bagatelizovať,” zdôraznil prvý a ešte stále jediný boss Red Bullu v dejinách stajne. “Podobné veci sa v športe stávajú veľmi zriedkavo. Toto sú jeho zlaté časy a zlaté časy pre celý tím.”