logo F1online.sk

Podľa Hilla vidieť, že Wolff je ubolený

Max Verstappen
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala4. 9. 2023

Počas víkendu v Monze sa všetko točilo okolo Maxa Verstappena a jeho rekordu. Po jeho zisku mnohí uznanlivo prikyvovali hlavou, no nie Toto Wolff. Podľa Damona Hilla boli jeho vyjadrenia dosť zvláštne a vôbec sa nehodili k Totovi, akého ho poznáme. Má to však svoj dôvod, domnieva sa.

Vyhrať desať veľkých cien v rade nedokázal žiaden pilot pred Maxom Verstappenom. Toto Wolff i napriek tomu zhodnotil, že tento úspech je irelevantný a záleží na ňom možno len správcom stránok o Formule 1 na Wikipedii.

“Znelo to trochu grobiansky a nie veľmi milo. K Totovi sa to vôbec nehodí, pretože obyčajne sa vyjadruje veľmi športovo,” zamyslel sa nad Wolffovými nedeľnými vyjadreniami Damon Hill. “Myslím si, že je trochu ubolený. Dobre vedia, aké je to dominovať, pritom oni sa nedostali ani len na pódium.”

“Akoby boli zaseknutí, akoby nevedeli zistiť, čo majú spraviť ďalej. Ale kto to vie? Ferrari v Monze odviedlo skvelú robotu, no okruh ich monopostu vyhovoval. Zdá sa, že nech sa vyberieme kamkoľvek, Red Bull má navrch a nám nezostáva iné, len sa tomu prizerať,” uznáva majster sveta z roku 1996. “Môže Red Bull vyhrať všetky preteky sezóny? Nie je to za hranicou možného.”

George Russell s Lewisom Hamiltonom napokon obsadili piate a šieste miesto za oboma Red Bullmi a Ferrari. Kde sú tie časy, keď Mercedes vyhrával prakticky všetko, čo mu prišlo pod ruku?

V Brackley a Brixworthe sa usilovne pracuje na tom, aby sa také obdobie čím skôr vrátilo. “Myslím si, že doma v továrni budú zúrivo zarezávať, pravdepodobne už majú v rukáve kandidátsky monopost na titul.”

“Nemôžu ho však využiť tento rok, pretože na toto konkrétne auto by nepasoval. Budeme si teda musieť počkať na ďalší rok, až potom ho uvidíme,” čaká na zlepšenie Mercedesu Hill.

Súvisiace články