logo F1online.sk

Formula 1 je nadšená zo zotrvania Hamiltona: Pre tento šport je to len dobré

Christian Horner a Lewis Hamilton
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 9. 2023

Formula 1 oslavuje novú dvojročnú zmluvu Lewisa Hamiltona, ktorý sa zaviazal zotrvať minimálne do konca sezóny 2025. Aj keď jeho neprajníci možno neoslavujú, faktom je, že pre tento šport sú to vynikajúce správy. Ide o veľké meno s obrovskou fanúšikovskou základňou, ktoré priťahuje aj polarizuje.

Aj keď to môže znieť paradoxne, radujú sa aj konkurenti. Nemyslíme si pritom, že je to len falošná radosť. Možno je to silný súper, ale zároveň aj kasový trhák, z ktorého značky ťažia všetci, Formula 1, Mercedes aj konkurenčné tímy. Okrem toho ide o vynikajúceho športovca, ktorý rozhodne nepotrebuje uvoľňovať miesto mladším.

„Neprekvapilo nás to a pre šport je to len dobré,“ povedal na margo novej zmluvy sedemnásobného šampióna Frédéric Vasseur.

„Podľa mňa je Lewis jeden fantastický pretekár a pre Formulu 1 je dôležité, aby pokračoval a jazdil vpredu. Okrem toho odvádza fantastickú prácu. Porovnajte ho s jeho tímovým kolegom, ktorý robí zvláštne chyby, kým on je stále perfektný. Jazdcov ako Lewis potrebujeme na rošte,“ dodal Vasseur.

Slová chvály a uznania vyslovujú aj tí najväčší rivali, čo je ďalším dôkazom veľkosti Lewisa Hamiltona. Pre šport je jeho pokračovanie nepochybne dobrou správou. Ide o jazdca s veľkým príbehom, veľkými úspechmi a obrovskou fanúšikovskou základňou.

„Podľa mňa je skvelé, že predĺžil zmluvu,“ povedal boss Red Bullu Christian Horner. „Je to veľké meno vo Formule 1, je to globálne meno pre celý športový svet a zrejme najúspešnejší jazdec v histórii F1. Predĺženie jeho zmluvy je preto podľa mňa dobrá správa pre tento šport.“

„Je skvelé pretekať proti nemu. Je fit a motivovaný. Fernando nastavuje latku pokiaľ ide o vekovú hranicu pre pilota Formuly 1 a dokazuje, že vek nie je prekážkou, ak máte motiváciu, odhodlanie a vášeň pre svoju prácu,“ dodal Horner.

Na záver sa pridal aj šéf McLarenu Andrea Stella. „Plne súhlasím s tým, čo povedali Christian a Fred, zvlášť pri Fernandovi, ktorého dobre poznám. Ani trochu ma neprekvapuje, čo všetko dokazuje s jeho záujmom, talentom a inteligenciou.“

„Myslím si, že každý môže so záujmom sledovať, čo všetko sa dá dosiahnuť, aj keď vaše hodiny tikajú,“ dodal Stella.

Súvisiace články