logo F1online.skF1online.sk

Takúto sezónu zažijete len raz alebo dvakrát v kariére, hovorí Verstappen

Max Verstappen
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 8. 2023

Zlomí Max Verstappen na domácej pôde ďalší rekord? V Holandsku môže vyhrať deviatykrát v rade a nezdá sa, že by sa mu mohol ktokoľvek postaviť do cesty – jedine on sám alebo jeho auto. Jazdeckých ani tímových chýb však tento pilot a Red Bull neurobili v tomto roku mnoho, takže favorit je pred štartom ďalšieho víkendu viac ako jasný.

Verstappen sebe a svojmu tímu rád prízvukuje, aby si tieto okamihy užívali, pretože sa nemusia tak skoro opakovať. Aj keď sa nezdá, že by mohol Red Bull ktokoľvek v dohľadnej dobe ohroziť, motoršport vie byť nesmierne nevyspytateľný. Max však pred štartom holandského víkendu dúfa, že sa nič nevyspytateľné nestane.

„Samozrejme, najradšej by som zakaždým odjazdil hladké preteky,“ povedal novinárom pred štartom svojho domáceho víkendu Max Verstappen. „Takúto sezónu však zažijete len raz alebo dvakrát v kariére.“

„Ako som už predtým povedal, všetci sme pretekári a keď sa tímy vyrovnajú, nemám s tým problém. Je však pravda, že komfortnejšie víťazstvá sú uvoľňujúce,“ dodal Max.

Na margo vyrovnania rekordu Sebastiana Vettela v počte víťazstiev v rade sa vyjadril, že ho čísla nezaujímajú. Niečo podobné však hovoria športovci vždy, ale potom spustia bujaré oslavy, keď sa im podarí prepísať históriu.

„Popravde si nemyslím, že nad tým príliš premýšľame, pretože sa chceme pozerať len dopredu a pokúsiť sa vyslať na trať vždy to najlepšie možné auto. Myslím si, že v tomto smere sú na tom všetci rovnako. Určite tu chceme vyhrať, to nie je žiadne tajomstvo,“ vyhlásil Verstappen.

„Budeme sa snažiť pokračovať rovnako ako doteraz. Samozrejme, po prestávke nikdy neviete, ako sa do toho opäť dostanete. Na trati a pri tejto predpovedi počasia je to vždy o niečo zložitejšie.“

„Uvidíme, máme rýchle auto, ale musíme dať všetko dokopy a zariadiť si hladký víkend,“ dodal Verstappen.

Súvisiace články

Diskusia