logo F1online.sk

Počas pôsobenia v F1 si sem-tam „zablbol“ na motorke. Nadriadení o tom samozrejme nevedeli

Kimi Räikkönen
© Alfa Romeo
Tomáš Masár
Tomáš Masár24. 8. 2023

Reč je, ako inak, o Kimim Räikkönenovi. Hoci sa „Iceman“ tešil formulovej dlhovekosti, zo životosprávy či výziev mimo trate si ťažkú hlavu nikdy nerobil. Najnovšie priznal, že v rokoch, keď bojoval o víťazstvá v pretekoch či v šampionátoch, sa raz za čas vyšantil na motorkách. Samozrejme bez toho, aby sa o tom zmienil svojím nadriadeným.

Len si predstavte, že by si Kimi na vrchole svojich síl privodil pre jazdu na motorke zranenie. Našťastie k ničomu takému nedošlo a tak o Fínovej zábavke nikto dlhé roky ani len netušil – až doteraz.

„Neviem, čo by na to povedal niektorý z mojich tímov, keďže som im to nikdy nevyjavil,“ priznal posledný majster Ferrari. „Niekedy som si zajazdil na malých klubových pretekoch, ale bolo to len pre zábavu.“

„Dnes máme s deťmi malú trať aj doma. Nikdy som však nepretekal na vysokej úrovni, považoval som to [len] za súčasť môjho fitness programu,“ poznamenal víťaz dovedna dvadsiatich jedna pretekov.

Súhlasil by niektorý z niekdajších šéfov Sauberu, McLarenu, Ferrari, Lotusu či Alfy Romeo s Kimiho nebezpečnou zábavkou? To sa už asi nikdy nedozvieme. Isté však je, že Räikkönenova záľuba pre dve kolesá zostala rodákovi z Espoo aj po ukončení aktívnej kariéry vo Formule 1.

Dnes je totiž šéfom tímu Kawasaki Racing Team, ktorý je súčasťou majstrovstiev sveta FIM v motokrose. „Vyhliadky sú veľmi dobré,“ prezradil pretekár, ktorý je obvykle skúpy na slovo. „Vždy sme sa chceli vrátiť do Kawasaki.“

„Aktuálne to spolu ťaháme už druhý rok a máme skvelý vzťah s Japoncami a rovnako tak aj celou skupinou Kawasaki, ktorá na to nesmierne tlačí. Je skvelé byť súčasťou tohto tímu a skupiny a pomáhať im pri vývoji motorky,“ zakončil Räikkönen.

Súvisiace články