logo F1online.skF1online.sk

Red Bull podľa Hornera neodpíše Péreza len pre veľký záujem o miesto po boku Verstappena

Christian Horner a Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 8. 2023

Všetko nasvedčuje tomu, že na šachovnici F1 sa v tomto roku neuskutočnia žiadne veľké rošády. Jediným jazdcom bez zmluvy v jednom z popredných tímov je Lewis Hamilton, ale podľa správ z Mercedesu je nová dohoda na spadnutie. Senzácie sa nedočkáme ani v Red Bulle, ktorého šéfovia vytrvalo popierajú, že by sa chystali nahradiť Sergia Péreza.

Mexický pretekár podľa všetkého zvládne doručiť celkové druhé miesto, jeho mexickí sponzori dotujú Red Bull a predaje tohto energetického nápoja na mexickom trhu lámu rekordy. V tíme panuje pohoda, tak prečo sa zbavovať Péreza, ktorý má navyše platný kontrakt aj na rok 2024.

„Checo je v tíme ohromne populárny, nezabúdajme, ako mu pomohol v Abú Zabí 2021,“ prehlásil pre Sky Sports šéf Red Bullu Christian Horner. „V súčasnosti je v celkovom hodnotení na druhom mieste a je jediným jazdcom okrem Maxa, ktorému sa v tomto roku podarilo vyhrať preteky.“

„Samozrejme, Checovým hlavným cieľom je naštartovať sa v kvalifikácii a vyťažiť z auta maximálny potenciál. Som si istý, že sa mu to nakoniec podarí. Nikto ho neodpisuje,“ prehlásil Horner.

Nebola to len séria nelichotivých výsledkov, ktorá namierila na Péreza negatívnu pozornosť, ale aj návrat Daniela Ricciarda. Jedným z argumentov v Mexičanov prospech bola aj situácia v Red Bulle, ktorý nemal Péreza kým nahradiť. Platí to však stále? Veď s takým dominantným autom by chcel určite jazdiť nejeden pretekár.

„Dostali sme sa do tejto fantastickej pozície, keď je o nás obrovský záujem. Nehovorím pritom len o jazdcoch z nášho vlastného juniorského programu Red Bullu, ale o pilotoch zo všetkých strán. Stále sa však bavíme až o sezóne 2025,“ povedal Horner, čím jasne naznačil, že jeho tím mieni naplniť Pérezovu zmluvu, ktorá je platná aj na sezónu 2024.

Súvisiace články

Diskusia