logo F1online.sk

Pérez sa musí odstrihnúť od sociálnych sietí, myslí si Rosberg

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár12. 8. 2023

Na Sergia Péreza sa to v posledných mesiacoch valí zo všetkých strán. Mexičan, ktorý sa na začiatku ročníka prezentoval veľkohubými vyjadreniami, započal sezónu síce ako z veľkej knihy, no čoskoro sa pod tlakom zo strany Maxa Verstappena poskladal ako domček z karát. Za svoje priam hanebné výkony si zlízol početnú kritiku od médií, ktorá mu na pohode dvakrát nepridala. Rosberg preto rodákovi z Guadalajary radí, aby sa na istý čas zo sociálnych sietí úplne stiahol a sústredil sa výlučne na dianie na trati.

Po štyroch odjazdených veľkých cenách panovala v počte víťazstiev medzi Verstappenom a Pérezom remíza. Obaja piloti tímu z Milton Keynes si pripísali na konto po dva triumfy a zdalo sa, že máme zarobené na napínavú sezónu. Skúsenejší z jazdeckej dvojice Red Bullu sa však už čoskoro ocitol v kríze, ktorá mala neobvykle dlhé trvanie. Tretí muž uplynulého šampionátu sa s dominantným monopostom až päťkrát po sebe neprebojoval do poslednej časti kvalifikácie a kopil chybu za chybou.

Dnes to vyzerá tak, že najhoršie má už za sebou, no formu, akou disponoval na začiatku šampionátu, sa mu dosiaľ nadobudnúť nepodarilo. Rosberg Pérezovi odkazuje, nech nezúfa, dá na jeho rady a na istý čas sa odhlási zo sociálnych sietí.

„Odporučil by som Sergiovi vypnúť médiá a všetko s tým spojené,“ vyslovil sa Rosberg v podcaste Sky Sports F1. „Nemal by sledovať sociálne siete, pretože uvidí početné množstvo memov a komentárov voči svojej osobe a novinárov, ktorí budú rozoberať jeho výkony a kritizovať ho. Potrebuje sa od toho všetkého odstrihnúť,“ poznamenal majster sveta z roku 2016.

„Keď som bojoval o víťazstvo v šampionáte, tak som vypol všetky svoje sociálne siete a rovnako tak ignoroval aj e-maily a spravodajstvo. Jediným problémom, cez ktorý sa musí Sergio povzniesť, je, že keď zavíta na okruh, musí si sadnúť pred 50 novinárov, ktorí mu kladú otázky typu: ´Sergio, takejto kríze si v kariére ešte nečelil. Myslíš, že sa z toho niekedy dostaneš?´ Takéto otázky vás vždy poznačia, pretože ich musíte počúvať, nesmiete ich ignorovať a musíte na ne odpovedať.“

„V poradí druhú otázku, ktorú obdrží, bude: ´Cítiš sa byť Danielom Ricciardom ohrozený? Myslíš si, že by si mohol prísť o miesto?´ Takto to ide stále ďalej, nabaľuje sa to a nakoľko to naráža na vás, tak je to nesmierne vyčerpávajúce.“

„Pre Sergia je to momentálne jedna z najťažších častí víkendu [štvrtkové tlačovky, pozn. red.], s ktorou sa však musí vyrovnať. Musí zostať sústredený a vedieť vypnúť.“ Rosberg ďalej uviedol to, čo aj my v úvode článku. Pérez v počiatkoch sezóny vo vyjadreniach až prílišne vystrkoval lakte, čo však nezodpovedalo dianiu na trati. Tieto kontraproduktívne, nikam nevedúce poznámky, ho následne dostali pod ešte väčší tlak a podrobili o to väčšej kritike.

„Pérez toho veľa nakecal,“ povedal víťaz dvadsiatich troch veľkých cien. „Cez zimu neustále zdôrazňoval, ako chce poraziť Maxa a stať sa šampiónom. Je čas hodiť to za hlavu a pristupovať od víkendu k víkendu, od tréningu k tréningu a odviesť fantastickú prácu.“

„Musí sa na preteky čo najlepšie pripraviť, následne v nich patrične riskovať, odviesť skvelú prácu a vylepšiť si tak imidž. O to mu teraz ide, o to sa musí pokúsiť,“ dodal Rosberg.

Súvisiace články