logo F1online.sk

Hamilton podpíše novú dvojročnú zmluvu, potvrdil Wolff

Lewis Hamilton a Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 7. 2023

Mercedes pokračuje vo svojej naháňačke za Red Bullom. Veľká cena Maďarska potvrdila, že inžinieri v Brackley potrebujú stiahnuť ešte minimálne 30-sekundovú stratu. Zdá sa, že fanúšikovia Mercedesu nemajú veľa dôvodov na radosť, ale Toto Wolff predsa len prezradil niečo, čo ich poteší.

Veľká cena Maďarska bola víkendom pre deti. Televízia Sky aj F1 TV ich mali v prenosoch neúrekom a práve jeden z týchto detských reportérov – na televízii Sky Germany – sa opýtal šéfa Mercedesu, ako to vyzerá s novou zmluvou Lewisa Hamiltona.

Wolff najprv povedal, že nemôže prezradiť, ale potom sa naklonil a chlapcovi niečo pošepkal do ucha. Mladý muž neskôr v priamom prenose povedal, čo mu Toto pošepkal a vraj Hamilton podpíše novú dvojročnú zmluvu s Mercedesom. Samozrejme, nie je to ešte oficiálna informácia, ale jej potvrdenie môžeme očakávať už v nasledujúcich dňoch – možno týždňoch.

Inak to nevyzeralo ako príliš pozitívny víkend pre Mercedes. Nadšenie z pole position Lewisa Hamiltona netrvalo ani do prvej zákruty a sedemnásobný šampión sa prepadol až na štvrté miesto. celý zvyšok pretekov potom naháňal McLaren, ale na Landa Norrisa ani Sergia Péreza to nestačilo. Napriek všetkému bol Wolff po pretekoch o niečo optimistickejšie naladený.

„Je jasné, že za sobotu je zodpovedné famózne kolo od Lewisa. S Georgeom sme kvalifikáciu pokašľali, ale podľa mňa sme dnes mali druhé najrýchlejšie auto,“ prehlásil po pretekoch Wolff pre britskú Sky.

„Keď sa pozriete na profil časov a takisto rýchlosť Georgea, tak je jasné, že sme našu rýchlosť nedokázali premeniť na výsledok. Musíme sa však pozerať na časy Verstappena. On musí byť naším cieľom a tento cieľ je momentálne ďaleko,“ dodal Wolff.

Bol Mercedes v Maďarsku rýchlejší než McLaren? Nuž, z pohľadu na výsledok to tak nevyzerá. George Russell však bol po štarte z osemnásteho miesta v závere blízko k Oscarovi Piastrimu a Lewisa Hamiltona delilo od Landa Norrisa necelých šesť sekúnd. Mercedesu sa preteky začali rúcať už na štarte, ale podľa Wolffa vraj nepomohol ani konzervatívny prístup k pneumatikám.

„Štart zohral svoju rolu, ale takéto veci sa stávajú. Možno sme však boli príliš opatrní pri práci s pneumatikami. Pozrite sa na ten rozdiel v časoch ku koncu pretekov, keď sme stiahli stratu na úrovni desať až pätnásť sekúnd. V cieli pretekov bola naša strata na Péreza iba niečo vyše sekundu a na Landa štyri sekundy. Myslím si teda, že sme mali tempo, aby sme to dokázali zmazať,“ povedal Wolff.

„Budeme bojovať, aby sme sa vrátili späť do boja o víťazstvá a tituly. Videli ste, aké má Max tempo, my sme to vedeli už po piatkových tréningoch, takže taká je realita. Vyzeralo to, akoby stáli na štarte monoposty Formuly 2 proti Formule 1. Red Bull odviedol najlepšiu prácu. Ak neporušili žiadne pravidlá, tak odviedli najlepšiu prácu,“ dodal Wolff.

Súvisiace články