logo F1online.skF1online.sk

Silverstone sa tento víkend nebude opakovať, upozorňuje Norris

Lando Norris
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 7. 2023

McLaren na seba na VC Veľkej Británie strhol všetku pozornosť. Tento tím urobil s veľkým balíkom vylepšení obrovský krok vpred a katapultoval sa zo stredu poľa priamo do boja o pódiové priečky. Aj keď môžeme očakávať, že stajňa z Wokingu bude v lepšej forme aj tento víkend, podľa Landa Norrisa nemáme očakávať zopakovanie výsledku spred dvoch týždňov.

Siedme pódiové umiestnenie v kariére britského mladíka potešilo, ale do Maďarska prišiel obrnený nekompromisným realizmom. Už v Británii spolu s tímom avizoval, že Silverstone mal monopostu MCL60 sedieť lepšie než zrejme ktorýkoľvek okruh v kalendári.

Tento víkend je na programe Hungaroring, ktorý je svojím charakterom celkom odlišný. Z jedného z najrýchlejších okruhov prichádzame na jeden z najpomalších a podľa Norrisa to nebude ani náhodou stačiť na reprízu úspechu spred dvoch týždňov.

„Určite sme si to užili, ale zároveň vieme, že nebojujeme o víťazstvá, ba dokonca ani o pódiá. Pred dvoma týždňami nám vyšlo veľa vecí, dokonca sme mali skončiť na druhom a treťom mieste,“ povedal novinárom v Maďarsku Lando Norris, ktorý tento víkend určite nečaká zopakovanie podobného úspechu.

„V pomalých zákrutách nie sme veľmi dobrí. Myslím tým, že keď sa sústredíte len na pomalé zákruty, tak to nie je hrozné, napríklad v Monaku na tom nie sme až tak zle. Keď však máme začať robiť kompromisy, oveľa lepšie je pre nás sa sústrediť na rýchle zákruty, nie pomalé.“

„Neočakávam teda, že to bude také hrozné, ani minulý rok to pre nás nebol v Maďarsku zlý víkend, takže stále môžeme dúfať, ale pochybujem, že tu budeme takí dobrí ako na Silverstone, pretože tu nie sú žiadne rýchle zákruty,“ dodal Norris.

Aj keď by Hungaroring nemal McLarenu zvlášť sedieť, podľa britského mladíka nás čaká ešte niekoľko okruhov, ktoré budú pre jeho tím vyložene o limitácií škôd. „Nemyslím si, že toto bude pre nás skutočný test. Čakajú nás okruhy, na ktorých sa budeme vyložene trápiť. Je tu priľnavý asfalt a zákruty sú celkom tiahle, čo možno nepatrí k našim silným stránkam, ale zákruty samotné nie sú superpomalé.“

„Na niektorých tratiach nás teda čakajú náročnejšie skúšky. Maďarsko však beztak bude dobrým testom pre McLaren, pretože možno okrem jedenástky tu nie sú žiadne rýchle zákruty,“ dodal Norris.

Súvisiace články

Diskusia