logo F1online.skF1online.sk

Ricciardo sa po britskej GP vráti do auta a Marko ho bude pozorne sledovať

Daniel Ricciardo
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 6. 2023

Daniel Ricciardo si prvýkrát od Veľkej ceny Abú Zabí 2022 oblečie pretekársku kombinézu a naskočí do kokpitu súčasnej F1. Austrálsky pretekár si zajazdí s Red Bullom na testoch Pirelli po skončení Veľkej ceny Veľkej Británie a bude trochu pod tlakom. Helmut Marko ho totiž mieni pozorne sledovať.

Veľa sa v ostatných mesiacoch špekulovalo o jeho návrate do súťažného kolotoča. Ricciardo od začiatku sezóny sebavedomo tvrdil, že sa vráti len do víťazného auta. Od tejto – vzhľadom na jeho situáciu dosť nezmyselnej – požiadavky však začal v ostatnom období upúšťať, čo len posilnilo špekulácie o jeho možnom návrate vo farbách AlphaTauri.

Daniel bude môcť už o pár týždňov v Silverstone ukázať, že nestratil nič zo svojho kúzla. Prvýkrát sa ocitne v súčasnom aute a inžinieri budú na trati sledovať každý jeho pohyb. Veľmi pozorne si naňho vraj posvieti aj poradca Red Bullu Helmut Marko.

„Tri dni po Silverstone budeme mať Ricciarda v aute na testoch Pirelli a potom budeme môcť vyhodnotiť, ako na tom skutočne je,“ prehlásil Rakúšan.

Ricciardo mal byť pre Red Bull v prvom rade marketingovou figúrkou a Marko to v ostatných mesiacoch nijak neskrýval. Zároveň však môže poslúžiť ako ideálna „páka“ na jazdcov Red Bullu podávajúcich neuspokojivé výkony. Okrem Sergia Péreza tu hovoríme aj o Nyckovi de Vriesovi. Obaja si uvedomujú, akú má poradca Red Bullu povesť a že nebude váhať s personálnymi zmenami.

Mexický pretekár si v ostatných mesiacoch vypočul od Marka niekoľko nie príliš pochvalných komentárov. „Musíte sa na to pozerať tak, že Max je strašne silný a Checo po jeho boku prežil už dva roky. Videli ste to v kanadskej kvalifikácii. Vyšiel na trať v ťažkých podmienkach a bum! Hneď zajazdil najrýchlejší čas, kým ostatní potrebovali tak dva alebo tri pokusy,“ prehlásil poradca Red Bullu.

„Pôvodným plánom pre Checa bolo zotrvať v Red Bulle dva alebo tri roky, takže v tomto smere už jazdí dlhšie, než sa očakávalo. Pokiaľ ide o jeho možného nástupcu, tak si skrátka musíte nechať otvorené možnosti,“ dodal Marko.

Súvisiace články

Diskusia