logo F1online.sk

Ricciardo: Hamilton chcel využiť chvíľku, keď bol Verstappen najzraniteľnejší

Lewis Hamilton, Max Verstappen a Fernando Alonso pred pódiom
© FOM/Screenshot
Milan Kubala
Milan Kubala19. 6. 2023

Bitka o cenné stotinky a desatinky sekundy sa nekončí ani vyvesením šachovnicovej vlajky. Podľa Daniela Ricciarda dokonca prebieha aj pár sekúnd pred pódiovou ceremóniou, keď sa má najlepšia trojka občerstviť. V Kanade sa to vraj pokúsil využiť Lewis Hamilton.

Pár krátkych minút pred pódiom predstavuje pre jazdcov skvelú príležitosť v uvoľnenej atmosfére sa vrátiť k pretekom. A pohoda panovala aj pred pódiom Veľkej ceny Kanady, keďže všetci traja jazdci boli so svojím výsledkom spokojní. Práve počas takýchto chvíľ sa niekto môže preriecť.

“Bolo tvoje auto tuhé? Dosť skákalo?” spýtal sa Maxa Verstappena Lewis Hamilton, keď si odložil prilbu. Verstappen pritakal s dodatkom, že aj trať bola dosť hrboľatá. Po ďalšej doplňujúcej otázke sa sedemnásobný šampión rozhodol posťažovať sa na zadnú časť svojho auta.

“V pomalých zákrutách sme úplne naprd. Tvoj zadok je však úplne šialený,” nadhodil vzápätí Hamilton smerom k Maxovi Verstappenovi, ktorý sa k odpovedi nedostal. Prerušil ho Fernando Alonso s otázkou, či má na mysli zadnú časť Aston Martinu. Hamilton upresnil, že narážal na Red Bull RB19, no uznal aj kvality Alonsovho auta. Úradujúci majster sveta už nereagoval.

Čo si môžeme z tejto krátkej slovnej výmeny odniesť? Podľa Daniela Ricciarda, ktorý pre americké publikum komentoval Veľkú cenu Kanady, sme v priamom prenose videli pokus Lewisa Hamiltona dostať z Maxa Verstappena nejaké detaily o jeho monoposte, jeho spätnú väzbu.

“Viete, je to zaujímavá vec. Ja to vidím tak, že Lewis prišiel k Maxovi mysliac si, že teraz je zraniteľný a nebude taký obozretný. Preto sa pokúšal z neho vypáčiť nejaké informácie o aute, ktoré by následne posunul svojmu tímu,” prezradil Daniel Ricciardo. “Max mu však toho veľmi veľa nedal. Celé to bolo trochu apatické.”

Austrálčan konštatuje, že Hamiltonovo vypytovanie sa rozhodne nebol len pokus prerušiť trápne ticho. “V tejto miestnosti som sa ocitol už dostatočne veľakrát na to, aby som vedel, že stále musíte byť ostražití, nikdy by sme nemali upadnúť do sebauspokojenia.”