logo F1online.sk

Pohár konštruktérov po VC Austrálie 2023

2. apríla 2023, 13:18

Takto to vyzerá v priebežnom hodnotení konštruktérskeho šampionátu. Samozrejme, zatiaľ ide o neoficiálne poradie. Ešte si musíme počkať na výsledok protestu Haasu.

Ďalšie rýchle správy

dnes 14:56

Ako vyzeralo celkové hodnotenie šampionátu po piatich pretekoch v tejto a v minulej sezóne?

Drivers’ standings after five races this season compared to last season
byu/MJKing88 informula1

dnes 14:54

Daniel Ricciardo dostal pred VC Miami trest straty troch miest na štarte. Pre úplnosť dodáme, že trest sa aplikuje na nedeľné preteky, nie na sobotný šprint.

dnes 14:29

Podľa informácií portálu F1-Insider je prestup Nica Hülkenberga do Audi hotovou záležitosťou. Aj keď strany ešte nič nepodpísali, spoločne sa dohodli na trojročnej spolupráci.

Hülkenberg to Audi: Deal is almost certain [F1-Insider]
byu/slutforpringles informula1

dnes 11:00

“Pán Konzistentný” Charles Leclerc. Monacký pretekár je jediným pilotom, ktorý finišoval v najlepšej štvorke v každých pretekoch tejto sezóny.

Formula 1 | The only driver to finish in the top four of every race this season so far | Charles Leclerc is mister consistency
byu/RobertGracie informula1

dnes 10:47

Na chlapcov z Ferrari v modrej skutočne nie sme zvyknutí.

dnes 10:45

Carlos SainzCharles Leclerc nám spolu s Ferrari ukázali, že aj modrá farba patrí k histórii Ferrari. Dnes je už celkom jasné, že Scuderia sa v Miami odeje do modrej. Otázne je, koľko modrých prvkov bude mať monopost. “Mechanici boli kedysi do modrej odetí úplne bežne.”

dnes 09:32

Tento rok sa Maxovi Verstappenovi neušla cena Športovec roka Laureus, ktorú získal v roku 2022. I napriek tomu, že vyhral 19 veľkých cien z 22 a viac skutočne urobiť nemohol, ho predbehol tenista Novak Djoković. Pre víťaza troch minuloročných grand slamov je to už piate ocenenie Laureus.

Medzi nominovanými boli aj futbalisti Lionel Messi a Erling Haaland, skokan o žrdi Armand Duplantis a šprintér Noah Lyles.

dnes 09:28

Martin Brundle o zmene bodovacieho systému, ktorý by od roku 2025 mohol odmeňovať prvých dvanásť jazdcov: “Body v šampionáte F1 musia byť tvrdo vybojované a vzácne. Cenené. Nemá to byť žiadne žrebovanie, pri ktorom každý dostane odmenu.”

dnes 09:25

Mechanici Red Bullu po pretekoch využili víťazné trofeje ako hula hoop obruče.

Red Bull mechanics using Chinese GP trophies as Hula Hoops
byu/FIJIBOYFIJI informula1

včera 19:06

Ferrari v kvalifikáciách dochádza dych. Doterajší trend ukazuje, že od Bahrajnu stráca na červených býkov čoraz viac.

včera 15:55

Ferrari chystá na VC Miami špeciálne modré lakovanie. Taliansky tím si chce takto pripomenúť svoje pretekárske pôsobenie na americkej pôde a 70 rokov na trhu v USA.

Na monoposte by sme mali vidieť dva odtiene modrej. Tmavšiu modrú (Azzurro Dino) obliekali naposledy Arturo Merzario a Clay Regazzoni v roku 1974, až následne sa aj kombinézy jazdcov a členov tímu stali červenými.

Svetlejší odtieň modrej (Azzurro La Plata) poznáme aj z argentínskej vlajky. Vo Ferrari nosil tričko a prilbu tejto farby Alberto Ascari, ale modré kombinézy mali aj John Surtees, Chris Amon a v prvej sezóne po prestupe do Ferrari aj Niki Lauda.

Nové auto bude predstavené priamo v Miami.

včera 15:42

Viete, že Lewis Hamilton a Max Verstappen tvoria dvojičku, ktorá v histórii F1 najčastejšie obsadila prvé dve priečky? Na čele skončili spolu už 36-krát.

Za nimi sú Hamilton a Rosberg (31-krát), Hamilton a Vettel (26) a až na štvrtom mieste Michael Schumacher a Rubens Barrichello (25).

Ďalšie rýchle správy