logo F1online.sk

Buxton o ošiali okolo Fernanda Alonsa

6. marca 2023, 15:00

Will Buxton si v Bahrajne všimol, aký efekt má Fernando Alonso na popularitu stajne. Na tribúnach v bahrajnskej púšti bolo viac zelenej farby ako v minulosti mimo európskych pretekov.

Ďalšie rýchle správy

dnes 07:14

Po súboji s Carlosom Sainzom a defekte sa Fernandovi Alonsovi poškodila podlaha. Ďalšia fáza parc fermé sa však začne až o 9:00, takže mechanici sa môžu pustiť do opráv a pokojne aj zmeniť nastavenia, ak to bude treba.

dnes 06:09

Komisári nebudú riešiť súboj medzi Sainzom a Leclercom. Súboj Sainza s Alonsom však už budú prešetrovať. Zástupcovia ich tímov a jazdci boli predvolaní na 6:15 nášho času.

dnes 06:01

Lewis Hamilton: “Už som aj zabudol, aký je to pocit byť vpredu! Cítil som sa dobre na tú chvíľu, kým to trvalo, ale som za tieto okamihy vďačný.”

dnes 06:00

Charles Leclerc nebol spokojný so správaním tímového kolegu. Toto uviedol vo vysielačke po šprinte: “Porozprávame sa potom. Bojujeme viac… On bojuje viac so mnou ako s ostatnými…”

včera 13:58

Najrýchlejším mužom v prvých dvoch sektoroch bol Lando Norris, poslednú časť trate ovládol Lewis Hamilton.

Nech sa páči, tu je prehľad desiatich najlepších časov v každom sektore:

včera 13:57

Už sme si zvykli na to, že kvalifikačné rozdiely skúmame pod mikroskopom a pilota na druhom mieste delí od pole position pár desiatok centimetrov. Vizualizácia náskoku Landa Norrisa zo šprintovej kvalifikácie tak vyzerá celkom vtipne.

včera 11:56

Náskok Landa Norrisa na druhého Hamiltona je druhý najvyšší, aký sme kedy videli v hybridnej ére.

Zároveň v celej hybridnej ére sa len päťkrát stalo, že by víťazný náskok presiahol hranicu jednej sekundy.

včera 11:54

Porovnanie maximálnych rýchlostí. Zaujíma nás hlavne prvý stĺpec, ktorý ukazuje maximálky na najdlhšej rovinke.

včera 11:52

Pohľad na poradie na štarte sobotného šprintu, ktorý je na programe v sobotu skoro ráno. Červené svetlá zhasnú už o 5:00.

včera 11:10

Takto sa Lando Norris radoval zo šprintovej pole position.

včera 11:10

Max Verstappen po šprintovej kvalifikácii skonštatoval, že vôbec nedokázal zohriať svoje pneumatiky a mal pocit, akoby jazdil “na ľade”. Na suchu sa však v kokpite cítil dobre. Nezdá sa mu len štartová pozícia, keďže na vnútrajšku je oveľa menej gripu.

včera 10:43

Nico Rosberg pre televíziu Sky prehlásil, že manažér Fernanda Alonsa Flavio Briatore dostane 12 percent z platu svojho klienta podľa novej zmluvy. Ak sú pravdivé informácie Auto Motor und Sport, podľa ktorých vynesie Španielovi nový kontrakt 25 miliónov eur, tak si jeho manažér zarobí presne 3 milióny eur.

Ďalšie rýchle správy