logo F1online.sk

Veľká cena Japonska: Brambilla vs. Hunt.

5. októbra 2022, 14:37

Veľká cena Japonska 1976: Brambilla vs. Hunt.

Ďalšie rýchle správy

včera 20:40

Williamsu sa po víkende v Japonsku podarilo nielen opraviť Albonovo poškodené šasi, ale vyrobiť aj nové predné krídla pre oboch jazdcov. Alex Albon dostane okrem toho aj nové deflektory na svätožiare a čo je dôležité, tím bude mať k dispozícii viac náhradných dielov.

včera 20:18

Na stretnutí akcionárov Ferrari sa Johnovi Elkannovi podarilo získať 85 percent hlasov, a tak vo voľbách obhájil svoju pozíciu prezidenta. Za Benedetta Vignu ako generálneho riaditeľa hlasovalo 99,6 percenta.

Elkann zároveň oznámil, že zamestnanci Ferrari sa môžu stať akcionármi značky, čo má posilniť ich súdržnosť a motivovať ich rozvíjať spoločnosť. Až 98,7 percenta zamestnancov v Taliansku prijalo bezodplatne akcie v hodnote približne 2000 eur.

včera 20:16

Andrea Kimi Antonelli má za sebou prvé testy s autom Formuly 1. Mercedes mu na Red Bull Ringu pripravil program v monoposte W12 z roku 2021.

Talentovaný mladík prezradil, že dva testovacie dni nešli celkom podľa plánu, keďže v prvý deň dokonca snežilo. Počas druhého dňa však už jazdil dosýta na suchej trati.

“Mám za sebou prvý deň v monoposte F1. Bola to neuveriteľná skúsenosť. Bavila ma každá jedna sekunda,” rozplýval sa Antonelli po skončení jázd. “Chcem sa poďakovať celému tímu za tvrdú prácu a teším sa na to, čo príde.”

včera 20:15

Kuan-jü Čou bol fanúšikom Fernanda Alonsa. Na Veľkú cenu Číny 2005 si priniesol takúto vlajku s monopostom španielskeho jazdca. Zároveň mal na hlave šiltovku Ferrari — každý je predsa fanúšikom Scuderie, no nie?

včera 14:37

Pred 20 rokmi sa Kuan-jü Čou šiel pozrieť na Veľkú cenu Číny, ktorú ako malý chlapec sledoval z tribún. Dnes sa jeho krajania budú pozerať naňho ako na prvého čínskeho jazdca v F1 a aj na domácej pôde.

včera 11:47

FIA informuje, že po pretekoch v Japonsku detailne skontrolovala monopost Charlesa Leclerca, ktorý vybrala náhodne spomedzi monopostov z prvej desiatky. Všetky skontrolované komponenty (flexibilita podlahy, flexibilita častí zadného krídla, doska podlahy a jej hrúbka) vyhovovali platným technickým pravidlám, informuje technický delegát FIA Jo Bauer.

včera 10:12

V Šanghaji je škaredo-sychravo, no to Valtteriho Bottasa neodradilo. Fín vytiahol bicykel a začal svoj tréning priamo na okruhu.

včera 10:08

Max Verstappen už získal pole position na 20 rôznych okruhoch. V tejto štatistike je na delenej štvrtej pozícii spolu s Ayrtonom Sennom a Nigelom Mansellom. Ak vyhrá čínsku kvalifikáciu, na konte bude mať 21 rôznych pole positions a pred sebou len Lewisa Hamiltona (32), Sebastiana Vettela (23) a Alaina Prosta (22).

16. apríla 2024, 22:38

Podľa posledných predpovedných modelov by v piatok mohlo zapršať. V tejto chvíli to vyzerá tak, že dážď by mohol prísť na šprintovú kvalifikáciu.

Pršať by malo aj z piatka na sobotu. Vyčasí sa pred šprintom a zvyšok víkendu by už mal byť suchý, pokiaľ sa výdatné zrážkové pásmo južne od Šanghaja nepresunie o aspoň 400 kilometrov viac na sever.

16. apríla 2024, 20:39

V dnešný deň pred 82 rokmi sa narodil zakladateľ Williamsu a jedna z najväčších osobností Formuly 1 Frank Williams.

16. apríla 2024, 17:46

Novinár Will Buxton píše, že na okruhu v Šanghaji bol prvýkrát už pred 20 rokmi, keď sa trať len budovala. Takto vyzeralo okolie tribún v dnešnej štrnástej zákrute.

16. apríla 2024, 17:45

Alex Albon má pre VC Číny pripravenú špeciálnu prilbu s lakovaním pandy.

Ďalšie rýchle správy