logo F1online.sk

Návrh nového bodového systému sa prediskutuje v júli

25. apríla 2024, 17:29

Skončila sa ďalšie zasadnutie Komisie F1. Podľa tlačovej správy nepriniesla nič zaujímavé. Zavedenie nového bodového systému sa odkladá na júlové zasadnutie. Tímy tiež schválil nové “zadné kamery” od tohtoročnej Veľkej ceny Španielska.

Ďalšie rýchle správy

dnes 12:01

Transparenty talianskych fanúšikov bavia internet.

dnes 11:26

Tréningy na Indy 500 sú plné tvrdých nehôd. Takto sa vzniesol do vzduchu Nolan Siegel.

dnes 11:21

Totálne chaotické prvé preteky Formuly 3 vyhral Noel León. Videli sme štyri výjazdy safety caru a hromadu penalizácií. Radšej si teda počkajme, či tieto výsledky zostanú v platnosti.

dnes 01:05

Žeby sa Eddie Jordan preriekol a vyzradil, že Adrian Newey bude v budúcej sezóne pôsobiť v McLarene?

Na spoločnej tlačovke s Adrianom Neweym rozprával o tom, že obaja chodia často na bicykel a Newey je na ňom veľmi rýchly. “Má však naprd bicykel, takže na budúci rok od Zaka — alebo kto to bude —, vypýtame poriadny bicykel, ktorý bude súčasťou kontraktu.”

dnes 01:04

A ak máme veriť analýze F1.com aj z hľadiska kvalifikačného tempa, tak Ferrari bude mať v sobotu výhodu taktiež o 0,06 sekundy na kolo.

dnes 01:01

Podľa analýzy pretekových simulácií z dielne F1 by v nedeľu mal byť najrýchlejší Red Bull, ale len tesne pred Ferrari. To by znamenalo, že rozhodnúť môže kvalifikácia.

dnes 01:01

Komu zostávajú aké pneumatiky pred štartom sobotňajšieho programu? Tu je prehľad.

dnes 01:00

Šéfovia tímov si v piatok vyrazili na spoločnú večeru. Racing Bulls mali dvojité zastúpenie vďaka šéfovi tímu Laurentovi Mekiesovi a generálnemu riaditeľovi Peterovi Bayerovi.

Za Formulu 1 prišiel domáci rodák z Imoly Stefano Domenicali, ktorý azda aj dal tip na dobrú reštauráciu.

Na večeri sa ukázal aj šéf Pirelli Mario Isola.

A ako vidíte, Frédéric Vasseur určite zas robil neplechu.

včera 19:31

V kvalifikácii Formuly 2 sa diali veci. Komisári najskôr zmazali časy Oliverovi Bearmanovi a Andreovi Kimimu Antonellimu, ktorí sa tak prepadli na šestnáste a osemnáste miesto.

O tri hodiny neskôr však Bearman a Antonelli vstali z mŕtvych. Komisári im časy vrátili, nuž v nedeľu budú štartovať druhý a štvrtý.

Roman Staněk sa po dvoch penalizáciách tešil z postupu na piatu priečku, no po náprave zo strany FIA je siedmy. Do šprintu tak vyštartuje zo štvrtého miesta.

včera 19:21

Komisári dnes boli milosrdní. Júki Cunoda dostal za nesprávny tréning štartu napomenutie.

Sergio Pérez zas po zablokovaní Charlesa Leclerca vyviazol bez trestu: “Všetky strany sa zhodli, že vzhľadom na to, že šlo len o tréning, si tento incident nevyžiadal udelenie penalizácie.”

včera 18:41

Max Verstappen bol nahnevaný už aj bez tohto incidentu. Keď ho teda Lewisa Hamilton zablokoval, takto pred ním zamával s autom, pribrzdil a jasne mu odkázal, že to sa nemá robiť.

včera 18:41

Komisári si predvolali Sergia Péreza za blokovanie Charlesa Leclerca v tretej zákrute. Spolu so zástupcom tímu sa mal dostaviť ku komisárom o 18:30.

Ďalšie rýchle správy