logo F1online.sk

Günther Steiner ako hokejový brankár? Omladol som o 35 rokov, hovorí po zážitku v Montreale

Günther Steiner
© Facebook/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 6. 2023

Kanada je kolískou hokeja a Montreal jednou z najväčších hokejových bášt na svete. Toto mesto je domovom Canadiens – najúspešnejšieho klubu v histórii NHL. Hokej má v padoku množstvo fanúšikov a patrí medzi nich aj šéf Haasu Günther Steiner, ktorý najrýchlejšiu kolektívnu hru na svete v mladosti hrával a v Montreale dostal príležitosť splniť si jeden zo svojich detských snov.

Hokej má v padoku F1 množstvo fanúšikov, aj keď tu nie sú zastúpené klasické hokejové národy. Valtteri Bottas je však doma vo Fínsku spoluvlastníkom klubu Lahti Pelicans a ako správny Kanaďan miluje tento šport aj Lance Stroll, ktorý má ako rodák z Montrealu jasno v tom, komu fandí.

Veľkým milovníkom hokeja je aj boss Haasu Günther Steiner, ktorého by ste ako Taliana tipovali skôr na futbal, ale v jeho rodnom Tirolsku na úpätí Álp je hokej veľmi populárny, čoho príkladom je aj temperamentný šéf pretekárskeho tímu.

„Je to pre mňa veľká česť, že môžem byť tu. Ako mladík som hokej hrával a bol som brankár, takže je to fantastický pocit. Toto je jeden z najlepších a najcharizmatickejších tímov na svete, takže mu fandite a poriadne na to tlačte,“ odkázal na sociálnych sieťach Montrealu Canadiens Günther Steiner odetý do brankárskej výstroje a dresu legendárnych Habs.

Ten sa neprišiel len odfotiť a natočiť v červeno-modrej kombinácii; takto to v Montreale nerobia. Nasadil si masku a šup na ľad, kde ho medzi tromi žrďami poriadne popreháňali hviezdy Montrealu – medzi nimi aj kapitán mužstva Nick Suzuki. Videami sa Montreal ani Haas nepochválili, takže nevieme posúdiť, či to 58-ročný gavalier ešte vie s lapačkou a vyrážačkou, ale na zverejnených fotografiách mu brankárska výstroj rozhodne pristane.

„Bolo to dosť cool,“ povedal po opustení bránkoviska Steiner. „Je to už vyše 30 rokov, čo som naposledy stál v bráne, takže keď sa táto príležitosť objavila a opýtali sa ma, či idem do toho, tak som neváhal ani sekundu. Je to niečo fantastické.“

„Viem, že po 30 rokoch som nebol vôbec dobrý, ale bolo to super. Bola to skvelá príležitosť vyskúšať si to na tomto mieste a s týmto tímom. Je to Montreal Canadiens! Je to hokejový tím mojich snov. Keď som bol mladý, vyhrali veľa titulov a nikdy sa mi ani nesnívalo, že budem mať možnosť prísť sem a aspoň trochu si s nimi zatrénovať, nieto ešte hrať.“

„Na 20 minút som omladol o 35 rokov, ale zajtra ráno to bude oveľa horšie, to je viac než isté,“ dodal s úsmevom Steiner.