logo F1online.sk

Stroll si pred Kanadou verí: Chceme dvojité pódium

Lance Stroll, Aston Martin zozadu
© LAT Images/Aston Martin
Tomáš Masár
Tomáš Masár15. 6. 2023

Uvidíme v Kanade na pódiu oba Aston Martiny? Tím so sídlom v Silverstone sa bude môcť už tradične spoľahnúť na Fernanda Alonsa a Lawrence Stroll dúfa, že sa pre tentokrát pochlapí aj jeho syn Lance, ktorý sa v prebiehajúcom ročníku dosiaľ na „bedňu“ nepostavil.

S tým, že Fernando Alonso skončí v Montreale na pódiu, sa už akosi počíta. Pozornosť sa pre tento raz obracia na jeho tímového kolegu Lanca Strolla, ktorý výrazne zaostáva za očakávaniami.

Zatiaľ čo Španiel si v siedmich vystúpeniach pripísal na konto dovedna už 99 bodov, Kanaďan len chudobných 35.

Nepochybne tak potrebuje zabrať. Podarí sa mu v Kanade zaknihovať dobrý výsledok? Bude z toho vytúžené pódium? Lawrence Stroll verí, že áno.

„Verím, že sa na pódium dostanú obe naše autá,“ nechal sa počuť kanadský miliardár.

„Som o tom skalopevne presvedčený. Verím, že naše auto bude na okruhu v Montreale veľmi silné, trať by nám mala vyhovovať. Teším sa na domácu veľkú cenu a na skvelé preteky,“ poznamenal.

Aston Martin bol po väčšinu ročníka druhým najsilnejším celkom na štartovom poli. V Španielsku to však neplatilo. Nestačil na Mercedesy, ktoré sa v cieli zoradili za dominantným Red Bullom Maxa Verstappena.

Kanada by ale Mercedesu vyhovovať nemala, za to Aston Martinu áno. Lawrence Stroll sa preto nazdáva, že v Montreale sa vráti všetko do starých koľají.

„Verím, že do Kanady prinesieme riešenia na niektoré naše otázky a taktiež početné vylepšenia,“ uviedol.

Viac si sľubuje aj od svojho syna, ktorý (vraj) doposiaľ doplácal na zranenie zápästí, ktoré utrpel na sklonku zimnej prestávky.

„Myslím si, že Lance v Barcelone ukázal, že sa začína zlepšovať,“ povedal Stroll. „Trvalo mu šesť alebo sedem pretekov, aby sa cítil lepšie. Verím, že do konca sezóny bude Alonsovi vyrovnaným partnerom,“ dodal.

Súvisiace články