logo F1online.sk

Zamieri Norris do Red Bullu? A čo taký Alpine? uvažuje Windsor

Lando Norris
© LAT Images/McLaren Media Centre
Tomáš Masár
Tomáš Masár9. 6. 2023

Lando Norris je už dlhodobo spájaný s Red Bullom. Brit síce tvrdí, že je v McLarene spokojný, no ten stagnuje a roky ubiehajú. Rozhodne sa preto 23-ročný pretekár Woking opustiť? Kam by však zamieril? Do Red Bullu, kde by riskoval, že bude „wingmanom“ Maxa Verstappena? „A čo taký Alpine?“ pýta sa Peter Windsor.

Lano Norris je stále mladé ucho, no roky pribúdajú aj jemu. V McLarene pôsobí už piatu sezónu, počas ktorých si až na pár pódií väčší úspech nepripísal.

Rodák z Bristolu je považovaný za najlepšieho pilota zo “zvyšku sveta”, a tak niet divu, že pomýšľa na viac. Keďže mu však súčasný zamestnávateľ nedokáže dodať konkurencieschopný monopost, môže sa začať obzerať po novom pôsobisku.

Dlhodobo je spájaný predovšetkým s Red Bullom, kde by mohol už o rok či dva nahradiť Sergia Péreza. Dával by ale jeho prestup do Milton Keynes zmysel? Nebol by len v poradí ďalším nosičom vody pre Maxa Verstappena?

Komentátor Peter Windsor sa nazdáva, že by mal zvážiť aj iné možnosti – napríklad taký Alpine.

„Som si istý, že Lando sa nevidí ako wingman Maxa,“ uviedol Windsor na svojom YouTube kanáli. „Som si istý, že v tejto fáze svojej kariéry si hovorí: ´Tak rád by som jazdil za Red Bull!´“

„Pravdepodobne o ničom viac nepremýšľa – len si myslí, aké skvelé by bolo byť v dominantnom aute a užívať si byť súčasťou Red Bullu.“

„Následne by však začali problémy. Ako by porazil Maxa Verstappena? Čím by sa Lando Norris stal, dobrou dvojkou? Aj to je jedna z možností,“ skonštatoval.

Podľa Windsora však existuje možnosť, že by Norris zamieril do Enstonu.

„Domnievam sa, že je tu polovičná šanca, že by mohol prestúpiť do Alpine, no nie?,“ povedal.

„Musel by síce rok čakať, ale Alpine na tom nie je zle, zdá sa, že sú dosť silní.“

„Hovorím to len preto, lebo premýšľam nad tým, kam by mohol zamieriť. Nebol by to zaujímavý prestup?“

„Alpine sa momentálne prezentuje ako dobrý, dobre vyzerajúci tím, ktorý nestráca veľa,“ dodal Windsor.