logo F1online.sk

Hülkenberg dáva Magnussenovi na frak, Steinera to teší: Chceme mať v tíme zdravú rivalitu

Nico Hülkenberg a Kevin Magnussen
© LAT Images/Haas
Tomáš Masár
Tomáš Masár8. 6. 2023

Hülkenberg dáva po návrate do najvyššej motoristickej súťaže svojmu tímovému kolegovi Kevinovi Magnussenovi poriadne na frak. Dán na Nemca nestačí tak v kvalifkáciách, ako aj v pretekoch. Na svojho skúsenejšieho „parťáka“ sa snaží síce stoj čo stoj dotiahnuť, no doposiaľ neúspešne. Šéfovi tímu Güntherovi Steinerovi táto skutočnosť zatiaľ neprekáža. Naopak, Tirolčan sa nazdáva, že zdravá rivalita obom jeho jazdcom len prospeje.

Hülkenberg sa vrátil na štartový rošt po trojročnej odmlke. Mnohí si kládli otázku, či bude Nemec po takomto odlúčení od kráľovnej motoršportu konkurencieschopný, no 35-ročný pretekár všetkým vytrel zrak.

Chytil sa hneď v prvých pretekoch a na základe svojich výsledkov sa stal pomyselnou tímovou jednotkou. Magnussen, napriek tomu, že je v Haase oveľa viac udomácnený, ťahá očividne za kratší koniec. Všemožne sa to síce snaží zmeniť, tlačí na to ako sa len dá, ale na „Hulka“ sa nechytá.

Medzi oboma jazdcami panuje rivalita, no plná rešpektu, čo je aj vzhľadom na neslávnu spoločnú minulosť pretekárov pomerne veľkým prekvapením.

Günthera Steinera táto zdravá rivalita teší.

„Nico odvádza dobrú prácu,“ vyslovil sa Steiner. „Bol som pomerne prekvapený, že po návrate do súťaže bol a je taký rýchly, pretože veľa ľudí sa nazdávalo, že po troch rokoch, počas ktorých nepretekal na plný úväzok, mu bude trvať pol roka, kým sa do toho dostane.“

„Myslím si, že mu to toho pol roka netrvalo – a ak áno, čo môžeme od neho očakávať v druhej polovici sezóny?“

Napriek tomu, že Magnussen na Hülkenberga v súčasnosti nestačí, Dán podľa Steinera flintu do žita rozhodne nehádže. To, že za svojím kolegom zaostáva, ho motivuje a pomáha mu predvádzať svoje najlepšie výkony.

„Myslím si, že pre Kevina je to dobré,“ vyjadril sa Steiner. „Má referenčný bod, na ktorý sa potrebuje dostať, a to sa mu páči.“

„Ak je Nico pred ním, tak sa nehnevá, ale snaží sa ho poraziť, a to je to, čo chceme,“ doplnil šéf Haasu.