logo F1online.sk

Red Bull má slabú priľnavosť, konštatuje Verstappen

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala4. 9. 2020

Na základe piatkových časov na kolo môžeme skonštatovať, že Red Bull zrejme nepotrápi svojich súperov z Mercedesu, a to ani s pomocou zákazu kvalifikačných režimov. Podľa Maxa Verstappena má jeho tím pred sebou ešte veľa práce, keďže mu v piatok chýbal grip a ideálny nebol ani balans Red Bullu RB16.

Piatok v Monze neprebiehal z pohľadu Maxa Verstappena ideálne. V prvom tréningu mal nehodu, keď vo Variante Ascari stratil kontrolu nad svojím autom, roztočil sa a napokon vrazil do bariéry. Škody neboli príliš veľké, no chybička podčiarkla nedostatky auta.

“Myslím, že na spodku auta bolo drobné poškodenie, ale vďakabohu, že to bolo len predné krídlo,” skonštatoval Christian Horner pre Sky Sports F1 ešte počas prvého tréningu.

“Všetci sme sa snažili nájsť na trati limity. Ak v jedenástej zákrute máte problém, je lepšie auto nechať vybehnúť z trate, keďže na tom v tréningu až tak nezáleží. A preto viaceré naše časy boli zmazané,” vysvetľuje Max Verstappen. Dopoludnia však také ľahké riešenie nemal poruke. “Tím rýchlo opravil moje auto už počas prvého tréningu. Na druhý tréning to nemalo žiaden vplyv, takže si nerobím starosti.”

Piatok ako celok nemôže hodnotiť veľmi pozitívne. “Dnes to nebol dobrý deň. Trápil som sa s balansom a celkovo s priľnavosťou. Stále máme pred sebou dosť práce,” konštatuje a vzápätí reaguje na otázku, ako je to s opotrebovaním pneumatík: “Najskôr musíme vyriešiť problémy s priľnavosťou, a potom, ak budeme mať dobre vybalansované auto, tak by aj opotrebovanie pneumatík malo byť OK.”

Alexovi Albonovi sa v piatok celkom darilo. V prvom tréningu bol tretí najrýchlejší. Popoludní sa umiestnil až na štrnástej priečke, k čomu ale prispel aj fakt, že jeho najlepší pokus bol vymazaný.

“Ráno som sa cítil OK a ani popoludní to nebolo také zlé. Treba to len trochu doladiť,” vysvetľuje Albon. “Je to veľmi tesné, presne ako sme čakali. Tipujem, že jedna desatinka bude predstavovať štyri pozície. Máme pred sebou nejaké domáce úlohy.”

Súvisiace články