logo F1online.skF1online.sk

Hülkenberg opäť deklasoval Magnussena: Najlepšia kvalifikácia v roku

Nico Hülkenberg
© Twitter/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 6. 2023

Nico Hülkenberg pri svojom návrate do Formuly 1 po dvojročnej pauze dokazuje, že mu miesto v najvyššej motoristickej triede právom patrí. Nemecký veterán sa ukazuje ako vynikajúci kvalifikant a nie prvýkrát v tejto sezóne zadupal tímového kolegu Kevina Magnussena.

Hulk s Haasom dokázal opäť preniknúť do Q3, kým dánsky pretekár sa porúčal už v Q1. V prvej časti kvalifikácie zajazdil Nico dokonca piaty najrýchlejší čas a tímového kolegu porazil o viac ako šesť desatín sekundy. Jeho spanilá jazda potom pokračovala a vyvrcholila ôsmym miestom – po penalizácii Pierra Gaslyho sa Hülkenberg posunie na siedme a odštartuje z výhodnejšej ľavej strany štartového roštu.

„Som spokojný,“ povedal po skončení kvalifikácie Hulk. „Bola to najlepšia kvalifikácia v sezóne a všetko prebehlo hladko. Spoločne s tímom sme dnes všetko dobre zrealizovali.“

„Je to pre nás slušný začiatok pred nedeľnými pretekmi. V Barcelone je pozícia na trati dosť dôležitá, takže to berieme všetkými desiatimi a pripravíme sa na tvrdú bitku v pretekoch.“

„Nebude to jednoduché, najdôležitejšia bude degradácia pneumatík a stratégia. Musíme zahrať čo najlepšie s kartami, ktoré máme k dispozícii, ale auto bolo dobré a v strede poľa sme rozhodne konkurencieschopní, takže to musíme v nedeľu pretaviť do dobrého výsledku,“ dodal Hülkenberg.

Jeho tímovému kolegovi Kevinovi Magnussenovi kvalifikácia opäť nevyšla. Podobne ako v Bahrajne poskytoval rozhovory médiám v čase, keď Hülkenberg bojoval o umiestnenie v Q3. Po siedmich pretekoch nevyzerá jeho kvalifikačná bilancia veľmi lichotivo a Hulk vedie v internom porovnaní 5:2.

„Tento víkend to išlo zhora-dole. Porovnávali sme sa s Nicom, raz bol rýchlejší on, potom zas ja, v kvalifikácii bol nakoniec o dosť rýchlejší on,“ priznal Magnussen. „Zvolili sme odlišné nastavenia a zdá sa, že auto pracuje vo veľmi úzkom pracovnom okne, ale keď sa doň dostanete, podáva dobré výkony, čo sa jemu aj podarilo potvrdiť.“

„Samozrejme, som dosť sklamaný zo sedemnásteho miesta, keď viem, že v aute sa skrýva takáto výkonnosť. Teraz sa môžem len pokúsiť porozumieť, kde nastala chyba a v nedeľu odviesť lepšiu prácu,“ dodal Magnussen.

Súvisiace články

Diskusia