logo F1online.sk

Jeden z tých náročnejších piatkov, hovorí Norris

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 6. 2023

Predstavenie tímu Alpine v Monaku bolo veľmi zlou správou pre McLaren. Francúzsky celok, zdá sa, našiel stratenú formu z minulej sezóny a dokonca ohrozuje aj štyroch najlepších. V Španielsku tento status zatiaľ potvrdzuje, kým McLaren má problém vystúpiť z vlastného tieňa a pripojiť sa k Alpinu v boji o najlepšiu osmičku.

Esteban Ocon v posledných dvoch týždňoch ukazuje, čo si fanúšikovia McLarenu priali vidieť od svojho tímu. Bohužiaľ, partička z Wokingu zostáva uväznená v strede poľa a v piatok sa v Barcelone dostal najvyššie Lando Norris, ktorý v prvom voľnom tréningu obsadil jedenáste miesto.

„Povedal by som, že toto bol jeden z našich náročnejších piatkov, ako po stránke tempa, tak aj nastavenia,“ povedal po skončení piatkových jázd britský pretekár. „V prvom tréningu sme sa trápili s viacerými vecami, ale niektoré z nich sa nám už podarilo zlepšiť. Trochu som sa trápil s riadením a robil príliš veľa chýb. Nevedel som poskladať dokopy dobré kolo a dopúšťal som sa jazdeckých chýb. Myslím si však, že auto by mohlo mať pomerne dobré tempo.“

„V noci sa musíme pozrieť na viacero vecí a pokúsime sa z auta odomknúť trochu viac rýchlosti. Nie je to také hrozné, len potrebujeme zapracovať na jazdných vlastnostiach a urobiť pred sobotou krok vpred,“ dodal Norris.

Jeho tímový kolega Oscar Piastri na tom nebol v sobotu o nič lepšie. Po sedemnástom mieste v prvom voľnom tréningu a dvanástom v druhom tréningu to zatiaľ nevyzerá, že by McLaren dokázal konkurovať piatim najlepším tímom, ale sobota môže priniesť celkom odlišný priebeh.

„Po druhom tréningu sme už trochu spokojnejší. Stále ešte musím zapracovať na kvalifikačnom tempe, ale pretekové simulácie sa zdajú byť pomerne solídne, alebo aspoň podľa očakávania. Bol to celkom slušný deň s dobrým zlepšením medzi prvým a druhým tréningom,“ povedal po piatku Piastri.

„Trať je teraz krajšia. Dve rýchle zákruty v závere sú určite lepšie než šikana predtým, čo asi hovorí každý. V poslednej zákrute sa teraz musíte poriadne odhodlať. Páči sa mi to, pretože rýchle zákruty sú najzábavnejšie,“ dodal Piastri.

Súvisiace články