logo F1online.sk

Norris o príchode Marshalla: Došlo k mnohým dobrým zmenám

Lando Norris
© LAT Images/McLaren Media Centre
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 6. 2023

McLaren bude mať od roku 2024 nového technického riaditeľa pre dizajn a konštrukciu. Do Wokingu prichádza Rob Marshall, teraz už niekdajší tretí najvyššie postavený inžinier Red Bullu, aby posilnil technické oddelenie McLarenu. Tento tradičný tím pod vedením Zaka Browna naďalej nenachádza cestu späť medzi elitu a táto akvizícia mu má výrazne pomôcť.

„Vedomosti a skúsenosti,“ to má podľa slov Landa Norrisa priniesť do tímu Rob Marshall. Ten bude súčasťou nového technického oddelenia, ktoré šéf stajne Zak Brown skladá od nedávneho vyhodenia technického riaditeľa Jamesa Keya.

Marshall nepochybne veľmi dobre pozná všetky tajomstvá aktuálne najrýchlejšieho auta na štartovom rošte a práve to chce jedného dňa mať aj McLaren. Už roky sa o to pokúša, ale stále neúspešne. Rok 2023 začal pre tím veľmi nepriaznivo, čo viedlo k veľkým personálnym zmenám.

„V Red Bulle pôsobil mnoho rokov a užil si tam veľa úspechov. Spolupracoval s najväčšími mozgami vo Formule 1 a rozhodne patrí k tým najvyššie postaveným,“ hovorí Norris.

„Mozgy a čas na kolo sú dve z najdôležitejších vecí. Pre náš tím je veľkou posilou, takže podľa mňa k nemu bude veľa ľudí v McLarene vzhliadať a rešpektovať ho. Je to pre nás dobrý krok vpred, pokračujeme v zlepšovaní výkonnosti a odbornosti s cieľom posúvať sa v celkovom hodnotení,“ dodal britský pretekár.

Trápenie McLarenu opäť zaviedlo pozornosť médií na budúcnosť hviezdy tímu Landa Norrisa, ktorý má síce podpísaný dlhodobý kontrakt, ale platnú zmluvu s tímom mal vlani aj Daniel Ricciardo. Angažovanie Marshalla je nepochybne odkazom aj pre Norrisa, ktorému jeho šéfovia sľubujú víťazné auto, aj keď sa ho zatiaľ nedočkal. Lando však trvá na tom, že dôveru vo svoj tím nestratil.

„Zakovi veľmi dôverujem, dokonca viac ako v minulosti,“ prehlásil Norris. „Nikdy by som nepovedal a asi ani nepoviem, že mu neverím. Došlo k mnohým dobrým zmenám, nezlepšila sa len nálada a atmosféra, ale zároveň aj výkony na trati. Smerom do budúcna sa máme na čo tešiť.“

„Nie všetko vo Formule 1 ide presne podľa plánu a veci si vyžadujú čas. Určite došlo k posunu vpred, to môžem s pokojom a istotou potvrdiť, ale bude to chcieť čas,“ dodal Norris.