logo F1online.sk

Norris: Tím bol skvelý, ja som to pokazil

Lando Norris
© Martin Trenkler
Redakcia
Redakcia 27. 5. 2023

Lando Norris si vypracoval povesť jazdca, ktorý takmer nerobí chyby. Neoslnivá forma McLarenu sa však akoby preniesla aj na jeho tímovú jednotku. Norris totiž podobne ako v Saudskej Arábii v kvalifikácii poškodil svoj monopost, čo malo dopad na celkový výsledok. Jeho kolega Oscar Piastri pôsobil napriek tesnému vypadnutiu v Q2 o poznanie spokojnejšie.

Tréningy vyzerali v podaní Norrisa oveľa lepšie než kvalifikačný výsledok. V FP3 obsadil piate miesto a do kvalifikácie vstupoval s nádejou na dobré umiestnenie. Napokon je z toho len desiata priečka na štarte.

„Neboli sme zase až takí rýchli, v našich možnostiach bolo tak ôsme miesto. Avšak v Monaku by aj to znamenalo veľa,“ povzdychol si Lando Norris.

Britský pilot v závere Q2 v nájazde do šikany za tunelom zatočil príliš skoro a poškodil ľavé predné zavesenie. Bola to prakticky rovnaká chyba, akú urobil v Saudskej Arábii. Vtedy rovno vypadol v Q1, teraz mu čas stačil na postup do Q3. Jeho mechanici však museli zviesť preteky s časom, keď opravu, ktorá bežne trvá 20 minút, zvládli za zhruba polovicu.

Norris sa však dostal na trať až v závere Q3 a celé jeho kvalifikačné snaženie bolo skompromitované. „Pokazil som to. Trafil som múr, čiže som urobil jedinú vec, ktorej by ste sa mali vyhnúť. Tím odviedol skvelú prácu, takže toto ide za mnou. Som frustrovaný sám zo seba. Vďaka patrí mechanikom, ktorí dali auto dokopy. Žiaľ, v rýchlom kole na konci Q3 som bol kompletne zablokovaný, čo už nie je naša chyba. Celkovo sme nedosiahli výsledok, po ktorom by sme túžili,“ doplnil Norris, ktorého v závere Q3 v tuneli zablokoval Charles Leclerc, ktorý pre to čelil vyšetrovaniu. Napokon prišiel o tri priečky.

Oscar Piastri sa v tréningoch trápil, keď sa ako nováčik na ťažkej trati v Monaku nevedel dostať do tempa. V kvalifikácii to už z jeho strany bola iná káva, a na postup do Q3 mu chýbalo 18 tisícin sekundy. Z jedenásteho miesta však nie je ďaleko k bodom.

„Aj napriek tesnému vypadnutiu v Q2 sa teším. Oproti tréningom som totiž urobil dobrý krok a zlepšil som sa. Určite máme šancu na body, navyše, v nedeľu sa môže stať čokoľvek. Pokúsime sa nájsť cestu do najlepšej desiatky,“ vyhlásil Oscar Piastri.