logo F1online.sk

Ocon v boji o tretie miesto verí Renaultu: Škoda, že nemáme dva belgické víkendy

Esteban Ocon
© Renault
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 9. 2020

Boj o tretie miesto v pohári konštruktérov bude v tejto sezóne veľmi vyrovnaný. Aktuálne tretí McLaren a šiesty Renault nedelí ani desať bodov. Podľa pilota francúzskeho tímu Estebana Ocona treba s chlapcami z Enstone rátať.

Najlepším umiestnením Renaultu v pohári konštruktérov, od návratu automobilky do F1, je štvrté miesto zo sezóny 2018, kedy tím získal 122 bodov. Dnes ich má patrička z Enstone priebežne 59 a pred sebou ešte desať víkendov, vrátane toho talianskeho. Monza by tohtoročnému R.S.20 mohla vyhovovať najviac spomedzi všetkých ostatných okruhov v kalendári. Mohol by teda Renault vystúpiť zo svojho tieňa a obsadiť tretiu priečku v pohári konštruktérov?

„Áno, môže,“ vyhlásil pilot tímu Esteban Ocon. „Čaká nás ešte desať pretekov, stále sme viac-menej na začiatku sezóny. Pred nami je veľmi dlhá cesta, je však príjemné sledovať, ako sa dostávame do boja o tretie miesto.“

„Musíme byť konzistentní, pravidelne bodovať a vyhnúť sa takým víkendom, ako v Barcelone. Keď sa objavia príležitosti, ako tu v Belgicku, je dôležité tie body pozbierať,“ pripomína Ocon.

A to je práve ten veľký otáznik. Renault je síce na vysokorýchlostných okruhoch veľmi silný, no tých v kalendári nemáme mnoho. Akonáhle prídu na rad technickejšie trate, ako napríklad Barcelona, R.S.20 sa začína prepadať. V Španielsku síce obaja piloti tímu preteky dokončili, no ani jeden z nich nebodoval. Na Monze bude pre Renault dôležité pozbierať čo najviac bodov, v najideálnejšom prípade ešte vylepšiť štvrté a piate miesto z Veľkej ceny Belgicka.

„Myslím, že v Taliansku od nás môžeme opäť očakávať dobré tempo,“ povedal Oconov kolega Daniel Ricciardo. „Na okruhoch s nižším prítlakom nám to ide. V Monze by sme mali byť opäť konkurencieschopní.“

„Na týchto okruhoch sme rýchli. Silverstone bol toho dôkazom, rovnako tak v Belgicku sme boli rýchli. Je to škoda, že nemáme dva belgické víkendy, čaká nás však Monza, kde by sme opäť mali byť rýchli,“ povedal Ocon.

Súvisiace články