logo F1online.sk

Budem útočiť ešte viac než obvykle, sľubuje Alonso

Fernando Alonso
© LAT Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 5. 2023

Project 33 má pravdepodobne najväčšiu šancu na svoje naplnenie. Bez ohľadu na formu Aston Martinu v druhej polovici sezóny môžeme povedať, že ak predstavuje niektoré podujatie najlepšiu príležitosť na 33. víťazstvo v kariére Fernanda Alonsa, tak je to práve Monako. A španielsky pretekár očividne pricestoval do kniežatstva bojovne naladený.

Posledné víťazstvo španielskeho matadora sa datuje ešte do Veľkej ceny Španielska 2013. Pred nami sú však dva okruhy, ktoré by monopostu AMR23 mali vyhovovať najviac spomedzi všetkých v doterajšom priebehu sezóny – Monako možno najviac spomedzi všetkých okruhov v celom kalendári.

„Ak mám byť úprimný, tak úroveň sebadôvery je rovnaká. Nemyslíme si, že budeme v Monaku najsilnejší. Ja osobne si nemyslím si, že to bude veľká zmena v porovnaní s Baku alebo Miami, čo sú taktiež mestské okruhy,“ povedal Alonso novinárom v Monaku. „Ferrari bolo v Baku vynikajúce a na tejto trati ich možno čaká ďalší skvelý víkend.“

„Keby som vám však tvrdil, že som sem neprišiel uvažujúc o víťazstve, tak by som vám klamal, pretože toto je výnimočná príležitosť.“

„Myslím si, že Monako a Singapur sú špecifické okruhy, na ktorých potrebujete v tréningoch nabrať sebadôveru a dostávať sa k múrom stále bližšie a bližšie. Áno, tento víkend budem útočiť ešte viac než obvykle,“ dodal Alonso.

Víťazstvo je na stole a „El Nano“ si to uvedomuje. Samozrejme, Red Bull bol v doterajšom priebehu sezóny bezchybný, Charles Leclerc a Ferrari sú v kvalifikáciách veľmi silní, ale Fernando Alonso má v rukách taktiež skvelé auto a sám je skvelý pilot.

„Red Bull je najlepší zo všetkých. Odviedli lepšiu prácu a zaslúžene dominujú. Naše súčasné úspechy sú pre nás tak trochu dar. Nečakali sme to a užívame si každý víkend. Je tu však pár podujatí, ako napríklad toto, na ktoré prichádzam uvažujúc o víťazstve. Možno to však v skutočnosti bude náš najhorší víkend a skončíme bez bodu. Nikdy neviete,“ povedal Alonso.