logo F1online.sk

Pokúsime sa vydať po stopách Aston Martinu, hovorí Magnussen

Kevin Magnussen
© LAT Images/Haas
Tomáš Masár
Tomáš Masár14. 5. 2023

Po stopách Aston Martinu sa chce vydať Alfa Romeo a najnovšie aj Haas. Niet sa čomu diviť, veď spomínané tri tímy boli na tom pred rokom po výkonnostnej stránke takmer totožne. Zatiaľ čo prvé dva menované celky však zaspali na vavrínoch, tím Lawrenca Strolla si cez zimu poriadne polepšil – a to až tak, že v súčasnosti okupuje druhú priečku v Pohári konštruktérov.

Rovnako ako Aston Martin, aj Haas si oproti vlaňajšku o čosi polepšil. V porovnaní s britskou stajňou je však jeho progres len nepatrný, no Kevin Magnussen je s napredovaním svojho tímu i tak spokojný.

„Každý rok hovoríme, ako sme k súperom blízko, no v tomto roku sme učinili veľký krok a sme k ním ešte bližšie,“ uviedol Kevin Magnussen.

„V tomto roku to nie je tak, že prídete na prvé preteky, zistíte, ako na tom ste, zostanete tam po zvyšok sezóny a viete, že v každých pretekoch bojujete o ôsme alebo deviate miesto alebo tak nejak.“

„Tento rok musíte, aby ste skončili ôsmy, siedmy alebo na mieste, ktoré je najlepšie zo zvyšku sveta, urobiť všetko správne,“ povedal. „Jednému z tímov, ktorý bol vlani v strede poľa, sa podarilo posunúť sa až takmer na čelo a na štartovom rošte mu patrí diametrálne odlišná pozícia ako pred rokom. Pravdupovediac, trochu ma to prekvapilo.“

Magnussen je s pokrokom, ktorý Haas cez zimu zaznamenal, spokojný, no ak by sa americkému celku podarilo napodobniť Aston Martin, rozhodne by nebol proti.

„Vedeli sme, že v tomto roku dosiahneme pokrok, boli sme si tým istí – koniec koncov je to vidieť aj na trati,“ vyslovil sa Magnussen.

„Máme taký výkon, v ktorý sme dúfali. Aj ostatné tímy však odviedli dobrú prácu. Stále sme preto niekde v strede poľa.“

„Samozrejme, radi by sme sa posunuli až na vrchol a učinili rovnako veľký progres ako Aston Martin,“ priznal. „V budúcnosti sa ich budeme snažiť napodobniť,“ dodal 30-ročný Dán.  

Súvisiace články