logo F1online.skF1online.sk

Na niektorých okruhoch snáď Red Bull potrápime, dúfa Alonso

Fernando Alonso, Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár10. 5. 2023

Doterajšej úvodnej fáze sezóny jasne dominoval Red Bull. Zle si však nepočínal ani taký Aston Martin. Tím Lawrenca Strolla sa oproti vlaňajšku rapídne zlepšil a v súčasnosti okupuje druhú priečku v Pohári konštruktérov. V tesnom závese za ním sa pohybuje Mercedes a Ferrari, pred ktorými chce britský celok uhájiť svoju pozíciu stoj čo stoj. Zároveň sa obzerá aj smerom dopredu, kde neohrozene kraľuje celok z Milton Keynes, avšak poraziť Red Bull sa zdá byť v tejto sezóne priam nemožné. Fernando Alonso si je toho dobre vedomý, no dúfa, že Aston Martin dokáže „červeným býkom“ aspoň poriadne zavariť.

Fernando Alonso má po piatich odjazdených pretekoch na konte štyri pódiá. Na bedňu sa nevyšplhal len raz, a to v Baku, kde finišoval tesne štvrtý.

V súťaži jednotlivcov patrí Španielovi neohrozene tretia priečka. Štyridsaťjedenročný matador tak môže byť s doterajším vývojom sezóny nadmieru spokojný. Napriek tomu však túži dosiahnuť ešte viac.

„Domnievam sa, že tento rok bude ťažký,“ vyslovil sa majster sveta z rokov 2005 a 2006. „Rozdiel [medzi Red Bullom a Aston Martinom, pozn. red.] je dosť veľký, aj keď si myslím, že dnes sme mali najlepšie pretekové tempo v sezóne.“

„Skončili sme najbližšie k lídrom, a to bez výjazdu bezpečnostného vozidla. V priebehu celých pretekov sme boli pomerne rýchli. Sezóna je ešte dlhá, uvidíme, ako sa to vyvrbí.“

„Verme, že na niektorých tratiach k nim budeme bližšie [k Red Bullu]. Niektoré vylepšenia, ktoré prinesieme v ďalšej časti sezóny, nás možno postavia do inej, respektíve konkurencieschopnejšej pozície,“ nádeja sa rodák z Ovieda.

V prvom rade však treba myslieť na zadné vrátka – a Fernando Alonso si to dobre uvedomuje.

„Aby som bol úprimný, myslím si, že sa musíme zamerať najmä na to, aby sme za sebou udržali v Pohári konštruktérov Mercedes a Ferrari,“ vyslovil sa Španiel.

„Zároveň som toho názoru, že v Red Bulle odvádzajú lepšiu prácu ako všetci ostatní a musíme to akceptovať, no rovnako tak musíme odviesť lepšiu prácu aj my,“ zakončil.

Súvisiace články

Diskusia