logo F1online.sk

Zbytočne som riskoval, ľutuje svoju chybu Hülkenberg

Nico Hülkenberg
© Twitter/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 5. 2023

Premiéra na okruhu v Miami sa pre Nica Hülkenberga niesla v znamení zmiešaných pocitov. Krátko po veľmi konkurencieschopnom rýchlom pokuse stratil kontrolu nad svojím Haasom a skončil v múre. Škody neboli nijak veľké, ale nemeckého pretekára chyba beztak mrzela.

Riaditeľstvo pretekov muselo dianie v prvom tréningu prerušiť a trvalo takmer desať minút, kým maršali upratali havarovaný monopost z ťažko dostupného miesta na trati. Nebol to teda najideálnejší štart do domáceho víkendu pre jeho zamestnávateľa, ale čo sa dá robiť?

„Chcel som toho veľa a rýchlo a doplatil na to, tak to na mestských okruhoch chodí,“ priznal po skončení piatkových jázd Hülkenberg. „Bolo to trochu zbytočne riskantné, ale aj to sa niekedy, bohužiaľ, stáva.“

„Našťastie, škody neboli veľké. V skutočnosti sa nám v druhom tréningu podarilo dostať do dobrej formy a autu táto trať sedí.“

„Je to moja prvá návšteva a nikdy som na tejto trati nejazdil s monopostom F1. Je dosť technická, náročná a áno, napriek incidentu to bol pre mňa dobrý deň,“ dodal Hulk.

Jeho tím na svoje domáce podujatie priviezol prvý balík vylepšení. Aj keď sedemnáste miesto v druhom tréningu napohľad nepôsobí ako zázrak, nemecký pretekár hodnotí formu svojho auta aj nasadené vylepšenia pozitívne.

„Je to veľký balík. Potrebovali sme sa naučiť niekoľko vecí a vykonať niekoľko porovnaní. Myslím si, že to dopadlo dobre, rozhodne nás to posúva správnym smerom. Samozrejme, v noci toho ešte zistíme viac pri skúmaní dát a analýze s cieľom prísť v sobotu s tým najlepším balíkom,“ hovorí Hülkenberg.

„Myslím si, že môžeme dosiahnuť dobrý výsledok, ale pole je vyrovnané a musíte skutočne trafiť klinec po hlavičke, aby vám to vyšlo. Cítim, že máme potenciál a v sobotu sa dozvieme, ako na tom sme,“ dodal Hulk.

Podobne optimisticky naladený bol aj jeho tímový kolega Kevin Magnussen, ktorý sa síce vyhol nehodám, ale nie chybám. Na rozdiel od Hülkenberga však mal o niečo viac šťastia a jeho hodiny v najpomalšej sekcii trate sa zaobišli bez vážnejších následkov.

„Myslím si, že sme mali dobrý deň,“ povedal Magnussen. „V prvom tréningu sme vykonali niekoľko testov nových dielov. Skončili dobre a vyskúšal som ich v druhom tréningu.“

„Veľmi dobre vyzerali aj naše simulácie s plnými nádržami, takže všetko beží podľa plánu a snáď sa nám na to v sobotu podarí nadviazať. Podľa mňa je Q2, a možno aj Q3, možná. Je to veľmi tesné a pár desatín vás posunie z pätnásteho na desiate miesto,“ dodal Magnussen.

Súvisiace články