logo F1online.skF1online.sk

Norris hodnotí spoluprácu s Piastrim: Viac na mňa tlačí

Lando Norris a Oscar Piastri
© LAT Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 5. 2023

Austrálsky nováčik Oscar Piastri má za sebou prvé štyri podujatia vo Formule 1 a zatiaľ za sebou zanechal veľmi dobrý dojem. Rodák z Melbourne rozhodne dáva zabudnúť na obavy, ktoré so sebou nieslo pôsobenie Daniela Ricciarda. Aj napriek mladému veku sa dokázal s tímom zžiť a naberá rýchlosť, čo priznal aj jeho tímový kolega Lando Norris.

Britský mladík sa vlani stal známym pre niektoré svoje vyjadrenia na adresu bývalého tímového kolegu. Ricciardo sa v McLarene trápil a kým ostatní súperi mu vyjadrili nemalú empatiu, Norris sa nechal počuť, že Daniela neľutuje a jeho prácou nie je dostávať tímového kolegu do pohody.

Norris tak jasne ukázal, že vie byť k tímovým kolegom pomerne nekompromisný, takže sme boli veľmi zvedaví, ako bude fungovať jeho spolupráca s Oscarom Piastrim. Podľa Landových slov zatiaľ všetko beží hladko.

„Nepovedal by som, že je to veľký rozdiel alebo že by sa toho veľa zmenilo v porovnaní s Danielom,“ povedal Norris novinárom v Miami.

„Možno poskytujem o trochu viac informácií o tom, ako sme na tom boli v minulých rokoch pri vývoji alebo o podobných veciach. Okrem toho obaja poskytujeme informácie o aute a čo od neho chceme, pričom obaja vyžadujeme veľmi podobné veci,“ pochvaľuje si Norris.

Práve toto bol v posledných rokoch najväčší problém McLarenu. Tím mal na trati v podstate len jedno auto, čo mu príliš nepomáha napredovať. Teraz však majú v kokpitoch jazdcov s podobnou spätnou väzbou a rýchlostne na podobnej úrovni.

„Nepovedal by som, že máme rovnaký jazdecký štýl, ale naše poznámky a sťažnosti sú vo všeobecnosti zakaždým rovnaké, čo je podľa mňa dobré,“ hovorí Norris.

„Je to skvelý a normálny chalan, stojí nohami pevne na zemi a je to pracant. Spolupracovať s ním je zábava. Povedal by som, že je odlišný od Daniela. Aj keď sú obaja Austrálčania, majú trochu kontrastné osobnosti, aj keď stále zábavné.“

„Zároveň je však veľmi rýchly, takže na mňa tlačí o trochu viac, než som zažil po minulé roky,“ dodal Norris.

Súvisiace články

Diskusia