logo F1online.sk

Leclerc to zhodnotil stručne: Naše gumy boli po smrti, tie na Red Bulle vyzerali dobre

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 4. 2023

Ferrari v sobotnom šprinte nevystúpilo zo svojho tieňa. Preteky vlastne ešte skrátila chyba Júkiho Cunodu, ale ani to červenému tímu príliš nepomohlo. Charles Leclerc krátko po reštarte čelil útoku zo strany Sergia Péreza a nemalo zmysel bojovať vopred prehratý boj. Monacký pretekár nebol s druhým miestom spokojný a fanúšikom Ferrari ponúkol po skončení šprintu pochmúrnu prognózu do nedeľných pretekov.

Monopost SF-23 – minimálne ten v rukách Charlesa Leclerca – je v Baku najbližším konkurentom Red  Bullu, ale to je pre fanúšikov tohto tímu len chabá útecha. Líder šampionátu pokračuje vo svojej dominancii a podobný obraz môžeme očakávať aj v nedeľných pretekoch.

„Urobili sme všetko správne,“ povedal po skončení šprintu Charles Leclerc. „Naozaj toho nebolo veľa, čo sme ešte mohli urobiť. Samozrejme, že nie som spokojný, pretože s druhým miestom nikdy nie som spokojný. Ako som však povedal, veľa som toho nemohol urobiť.“

„Manažment pneumatík bol z mojej strany dobrý, ale naše auto je skrátka príliš náročné na gumy. Nemám pocit, že pred nedeľnými pretekmi máme nejaký veľký priestor na zlepšenie, ale opäť sa zo seba pokúsim vydať maximum a uvidíme, ako to dopadne,“ povedal Charles.

Ten si pred novinármi nerobil ilúzie. Ferrari sa síce v Baku zlepšilo, ale nenašlo žiadne kúzlo, ktorým by vyriešilo svoje problémy. Aj keď to možno vyzerá lepšie, na Red Bull to stále ani zďaleka nestačí.

„Myslím si, že pneumatiky som manažoval veľmi dobre, ale naše auto je k nim skrátka príliš agresívne. Po pretekoch som kontroloval gumy a kým naše sa zdajú byť po smrti, tie na Red Bulle vyzerali veľmi dobre. Musíme niečo nájsť, pretože im sa to očividne podarilo, a urobiť veľký krok vpred,“ zhrnul Monačan situáciu vo Ferrari.

Jeho tímový kolega má za sebou veľmi nenápadný šprint, čo je možno aj dobre. Dopoludňajší rozstrel totiž ponúkol veľmi podobný obraz ako piatková kvalifikácia. Našiel však aspoň časť odpovedí na piatkové otázky?

„Bolo to zložité, veľmi zložité. Som sklamaný, že som na aute nemohol nič zmeniť a od dnešného rána to je víkend o limitácii škôd. Snažím sa len doviezť do cieľa čo najviac bodov pre svoj tím a neskôr sa pokúsime zanalyzovať, čo sa vlastne stalo,“ pokrčil plecami Sainz.

„Degradácia zadných pneumatík je väčšia, než sa očakávalo. Všetci sa s tým trochu trápime, takže nedeľné preteky budú zložité. Aspoň niečo sme sa však naučili a v nedeľu sa pokúsime podať čo najlepší výkon,“ dodal.