logo F1online.sk

Coronel: Albon sa môže stať majstrom sveta, stačí mu dať dobré auto

Alex Albon
© Twitter/Williams
Tomáš Masár
Tomáš Masár25. 4. 2023

Za budúcich majstrov sveta sú dnes označovaní predovšetkým Charles Leclerc, George Russell či Lando Norris. Tom Coronel má však iného favorita. Je ním, možno prekvapivo, Alex Albon.

Britsko-thajský pretekár započal kariéru vo Formule 1 v roku 2019 vo farbách Toro Rossa. Už v polovici daného ročníka však bol povýšený do Red Bullu. Jeho angažmán u „červených býkov“ však nedopadol podľa predstáv, a tak sa po poldruha roku strávenom v Milton Keynes porúčal nielen z Red Bullu, ale aj celej F1.

Po ročnej nedobrovoľnej prestávke sa však do najvyššej motoristickej súťaže vrátil. Siahol po ňom Williams, kde sa razom stal tímovou jednotkou. V Grove si 27-ročného pretekára nevedia vynachváliť. A právom. Albon sa očividne neustále zlepšuje a neprajníkom, ktorí ho kritizujú za nepodarený angažmán v Red Bulle, zapcháva ústa.

Podľa Coronela sa Albon zlepšil až do takej miery, že sa môže stať v budúcnosti majstrom sveta. Potrebuje na to vraj len jediné – dostatočne konkurencieschopný monopost a možno trošičku šťastia.

„Rád by som videl Alexa Albona v skutočne dobrom aute,“ vyslovil sa Tom Coronel, bývalý pretekár WTCC. „Príležitosť v Red Bulle dostal príliš skoro,“ vysvetlil. „Skúsenosti vám tiež niečo dávajú.“

Holanďan si myslí, že by sa Albon mohol vydať po stopách Nica Rosberga. Nemec spočiatku tiež nebol pasovaný za budúceho majstra sveta, obzvlášť preto, že pretekal po boku Lewisa Hamiltona. Nakoniec sa mu však titul získať podarilo.

„Ak by mal lepšie auto a trochu šťastia, tak by sa mohol stať majstrom sveta. Nico Rosberg sa tiež stal šampiónom,“ doplnil Holanďan.

Súvisiace články