logo F1online.sk

Checo je excelentný a bude vo Formule 1 ešte desať rokov, mieni jeho otec

Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 4. 2023

Favorizuje Red Bull len jedného zo svojich jazdcov? Je zrejmé, že tímový kolega Maxa Verstappena to nemá vôbec jednoduché. Jednak čelí jednému z najlepších pilotov, ale zároveň veľmi dobre zahniezdenej veľkej osobnosti celého tímu. Red Bull je skrátka Verstappenovým domovom a ten dokáže svoje postavenie využiť. Tam však aj podľa otca Sergia Péreza jeho výhoda končí.

Temperamentný Mexičan odmieta, že by jeho syn stál proti celému Red Bullu, nie iba proti Verstappenovi, čo niektoré jazyky často naznačujú. Podľa Péreza staršieho by protežovanie jedného pilota nedávalo pre Red Bull zmysel.

„Red Bull má dvoch najlepších tigrov v jednej klietke,“ vyhlásil, ako inak, lichotivo na adresu svojho syna Antonio Pérez Garibay.

Pokiaľ ide o špekulácie, že tím zo svojej jazdeckej dvojice uprednostňuje Verstappena, má Mexičan v tejto otázke jasno. „Povedzme si jasne, že takéto reči sú iba lži.“

„Značka ako Red Bull má hodnotu o mnoho miliárd dolárov vyššiu, než je cena Checa a Maxa. Je to profesionálny tím, ktorý chce vyhrávať s oboma svojimi jazdcami,“ hovorí Pérez senior.

„Od prvého kola, alebo od prvého voľného tréningu, chcú, aby ich jazdci jazdili na prvom a druhom mieste. Nikoho nefavorizujú, všetko sú to len špekulácie,“ dodal.

Ten ani v tomto zo svojich rozhovorov nezabudol zaspievať chválospevy na adresu svojho syna, ktorého považuje za jedného z najlepších jazdcov na svete. Nemá teda žiadny dôvod obávať sa, že by ho o miesto ktokoľvek pripravil, napríklad súčasný rezervný jazdec Red Bullu Daniel Ricciardo.

„Checo odvádza excelentnú prácu a bude vo Formule 1 ďalších desať rokov,“ prehlásil hrdý otec. „Pred dvoma rokmi bol vlastne bez práce a Red Bull mu otvoril túto novú kapitolu. V očiach celého sveta je jedným z najlepších ambasádorov akejkoľvek značky.“