logo F1online.sk

Sainz s prvým ostrejším vyjadrením k Ferrari: Potrebujú veľký, veľký krok vpred

Carlos Sainz
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 8. 2020

Carlos Sainz bude od sezóny 2021 kolegom Charlesa Leclerca vo Ferrari. To však do tejto sezóny vstúpilo na úplne opačnom konci výsledkovej listiny, než zakončilo tú minulú. Španiel bol doteraz vo svojich vyjadreniach voči Scuderii pomerne diplomatický, dnes však trochu pritvrdil.

V Spa bol jeho McLaren rýchlejší o viac ako šesť desatín, než Charles Leclerc. Sainz, ktorého kariéra mala v Maranelle smerovať k svojmu vrcholu, si teraz skutočne nemôže byť ničím istý. Vzpínajúci sa koník musí zabrať a Carlos to veľmi dobre vie.

„Budem úprimný, samozrejme, že by som rád videl Ferrari, ktoré má lepší výkon,“ povedal po kvalifikácii Sainz. „Akonáhle prídem do továrne, budem ten prvý, ktorý bude všetkých tlačiť, aby z toho dostali viac.“

„Potrebujú veľký, veľký krok vpred, aby sa dostali tam, kde sme teraz my. Ak to však má nejaký tím dokázať, tak práve Ferrari. Majú množstvo zdrojov a som si istý, že práve teraz všetci v továrni tvrdo pracujú, aby získali späť výkon, o ktorý z roka na rok prišli. Je to však dlhá cesta,“ povedal Sainz.

Po dnešnom výsledku je jasné, že problémy Ferrari určite nespočívajú len v pohonnej jednotke, ako sa to zvyklo hovoriť. Je zrejmé, že tohtoročný monopost SF1000 je od základu zle postavený. Povedal to aj sám Carlos, ktorý dúfa, že do začiatku roka 2021, kedy jeho misia začne, dokáže tím aspoň nejako pokročiť.

„Môžeme jasne vidieť, ako veľmi sa dnes trápili. Myslím, že ich problémy sú o čosi väčšie, než len samotný motor. Trápia sa tiež s celkovým gripom,“ myslí si Sainz. „Ale áno, taktiež potrebujú dosiahnuť veľký pokrok po stránke motora. Viem, aké je to náročné, Renaultu trvalo niekoľko rokov, Honde takisto.“

„Renault dokáže byť Mercedesu blízko, takže to určite je možné. Som si istý, že továreň teraz beží naplno. Dúfajme, že do času, než tam prídem sa im podarí zlepšiť a potom spoločne urobíme ďalší krok,“ dodal rodák z Madridu.

Súvisiace články