logo F1online.sk

Nechali sme si toho celkom dosť v rukáve, uisťuje po piatku Leclerc

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 3. 2023

Pohľad na piatkové počínanie Ferrari v Saudskej Arábii pôsobí neslávne, ale vraj len pôsobí. Charles Leclerc vyslal fanúšikom upokojujúce slová, Scuderia na tom vraj nie je tak zle, ako to pri pohľade na výsledky vyzerá.

Niežeby to pozorní fanúšikovia nedokázali vytušiť. Už len pri pohľade na „dvojičku Ferrari“ – tím Haas – sa zdá, že červené monoposty tu určite nebudú bojovať len o najlepšiu desiatku. Je trochu paradoxné, že najreprezentatívnejší piatkový čas Ferrari zajazdil Nico Hülkenberg, ktorý stratil na Maxa Verstappena asi len pol sekundy.

Na druhej strane je to pretekové tempo, ktoré v prípade Ferrari vyvoláva vždy obavy. Hoci pri pohľade na piatkové časy hrozí Scuderii porážka aj v súboji s Alpinom, zostáva Charles Leclerc pokojný.

„Nemyslím si, že sme na tom tak zle,“ povedal na margo svojich umiestnení v piatkových voľných tréningoch monacký pretekár. „Keď mám byť úprimný, pocit v aute je celkom dobrý, ale veľmi ťažko je odčítať výkonnosť jednotlivých tímov, pretože každý má nastavený iný motorový režim, inú hmotnosť atď. Vyčítať niečo z tohto je zrejme ešte ťažšie než po minulé roky.“

„Je teda ťažké niečo vyčítať z piatkových voľných tréningov. Ale pocit bol dobrý a zdá sa, že naše pretekové tempo je lepšie než v Bahrajne, čo je pozitívne,“ hovorí Leclerc.

„V rukáve sme si toho nechali celkom dosť – uvidíme ešte, koľko toho bude. Som si istý, že Red Bull si taktiež niečo schoval, takže počkajme na sobotu. Myslím si, že to bude tesnejšie,“ dodal.

Jeho tímový kolega Carlos Sainz bol v piatok opäť pomalší z dvojice pilotov Ferrari, ale aj jeho slová vlievajú do žíl fanúšikov legendárneho tímu o trochu viac optimizmu.

„Osobne si myslím, že sme o trochu bližšie než v Bahrajne. Samozrejme, motorové módy a umiestnenie neodrážajú naše skutočné tempo. V pretekových simuláciách rozhodne vyzeráme byť konkurencieschopnejší, takže idem do víkendu pozitívnejšie naladený,“ prehlásil španielsky pretekár.

„Áno, samozrejme, Red Bull je jasný favorit a Aston Martin s Mercedesom sú pri nás, ale po stránke tempa a celkového pocitu cítim, že sme trochu bližšie. Ešte však nie je jasné, či to bude stačiť na pódium alebo bitku na čele. Uvidíme v sobotu,“ dodal Carlos.

Súvisiace články